"Pred trenerom Đokićem je težak zadatak"
"Pred trenerom Đokićem je težak zadatak"

U Metalcu i ne razmišljaju o Kupu: Nemamo velike ambicije, mislimo samo na Olimpiju

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.02.16. | 08:28

"Ostali timovi iz Jadranske lige imaju bolji igrački kadar od nas, a mi imamo dosta problema. Ne mislim da možemo da tražimo nešto više, kao na primer prolaz u finale", smatra Đorđe Majstorović

Pred trenerom Đokićem je težak zadatak

Prvi čovek valjevskog Metalca Dr Boško Đukanović kovao je krajem prošle sezone velike planove, koji su uključivali potpuni remont sastava i stvaranje tima za evropske okvire. Godinu dana kasnije srpski košarkaški centar u grad na Kolubari nalazi se na ivici egzistencije - uz velike finansijske i kadrovske probleme, koja je ispraćena i tesnom borbom za opstanak u Jadranskoj ligi.

Izabrane vesti

Klub koji je trebalo da krene u napad na viši plasman ovog tmurnog i vetrovitog februara više i ne razmišlja o nekim velikim dostignućima, a koliko je ova konstatacija zapravo tačna govori i činjenica da u Metalcu malo ko razmišlja o predstojećem Kupu Radivoja Koraća, meču protiv čačanskog Borca (petak, 18.00) i borbi za Žućkovu levicu.
"Iskreno, ne znam šta bih rekao u ovom trenutku osim da smo maksimalno fokusirani na meč sa Olimpijom. Nemamo neke velike ambicije u Kupu Radivoja Koraća, naši rivali iz Jadranske lige imaju imaju bolje igračke kadrove od nas, a mi imamo dosta problema, pre svega sa povredama igrača. Ne mislim da možemo da tražimo nešto više u tako jakoj konkurenciji, posebno ako se uzme i kvalitet timova koji dolaze iz Košarkaške lige Srbije", rekao je najbolji igrač Metalca Đorđe Majstorović za MOZZART Sport, ali shvata da je uloga favorita ima Metalac.
"Da, istina, mislim da imamo kvalitetniji sastav od Borca i da bi uz maksimalan napor trebalo da odemo korak dalje. Ali, za ostalo ne znam, videćemo... Pre svega zavisiće od toga kako nam problemi sa povredama budu dozvolili da izađemo na parket, ali smatram da prolazimo dalje ako budemo na našem prepoznatljivom nivou".

Iz arhive: Đorđe Majstorović protiv Bobana Marjanovića

Ipak, iz Borca su već najavili da se neće predati unapred i da će svim silama pucati ka pobedi i iznenađenju.
"Pazite, sve je moguće u utakmicama ovakvog tipa. Jednostavno, mogu da se otvore karte na takav način da jednima dan bude dobar, drugima loš. Ja se pre svega iskreno nadam da će ceo tim biti spreman i zdrav. A čak i da se dogodi da izgubimo neće biti ništa strašno. Nama je pre svega cilj opstanak u ABA ligi i utakmica sa Olimpijom koja nam mnogo znači. Uz dužno poštovanje prema rivalu, ali mislim da možemo da prođemo ako budemo dali svoj maksimum", smatra potencijalni reprezentativac Srbije.

Čačani sanjaju polufinale: Metalac je najmanje „zlo“ koje je moglo da nas snađe

Metalac je samo dan pre početka Kupa Radivoja Koraća ostao bez iskusnog šutera Borisa Bakića, koji je napustio klub. To bi Borcu moglo samo da poveća dozu motivacije da se bori i pokuša da učini ono što je Vršac uradio pre tačno godinu dana, na istom mestu - u niškom Čairu.
"Naravno da će se boriti, mi to i očekujemo. Svesni smo mi da na papiru nismo jaka ekipa, a oni hoće da se dokažu. Ja iskreno nisam pratio KLS toliko, tek u poslednje vreme smo počeli da pravimo skautinge. Ali, znam da je to liga vredna poštovanja, gde se igra maksimalno ozbiljno, a klubovi su pokazali da mogu da se bore protiv jačih. Ja se ipak uzdam u naše jedinstvo i poržtvovanost, jer tako treba da tražimo kluč pobede", zaključio je Đorđe Majstorović.

Susret Metalca i Borca na programu je u petak od 18 časova. 

Raspored mečeva, četvrtfinale:

Četvrtak:

17.00 Mega LeksKonstantin

21.00 PartizanFMP

Petak:

18.00 Metalac – Borac

21.00 Crvena zvezdaSmederevo

(FOTO: MN press, Star Sport)


tagovi

SrbijaMetalac ValjevoKup Radivoja KoraćaKK Borac ČačakJadranska ligaĐorđe Majstorović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara