"Karađorđe"
"Karađorđe"

U Nemačkoj Mercedes, BMW i Audi, u Srbiji Zvezda, Partizan i Voša?

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.12.17. | 21:05

Država ušla u klub, Novosađani skinuli blokadu, ali dug je ipak značajno veći no što su tvrdili prethodni rukovodioci

KarađorđePosle dugo vremena odblokiran račun fudbalskog kluba Vojvodina i nešto bolje raspoloženje na stadionu Karađorđe, ali i dalje daleko od idile s obzirom da novosadskog superligaša još opterećuju dugovi mnogo veći od onih o kojima su pričali doskorašnji čelnici Stare dame Dragoslav Vuković i Dušan Mijić.

Oni su podsetimo prilikom septembarskog odlaska iz Novog Sada, saopštili da je klupski dug za njihovog duga sa 7.500.000 evra sveden na 3.729.000. Međutim, na današnjoj konferenciji za novinare Dušan Bajatović, visoki funkcioner SPS-a koji je u klub ušao sa Srbijagasom, iznosi sasvim drugačije podatke.
Trenutni dug kluba iznosi oko 6.000.000 evra, a revizija poslovanja FK Vojvodina u poslednjih 10 godina je u toku i kada se završi imaćemo potpuno precizne podatke“, kaže Bajatović, član novog Upravnog odbora Voše.

Izabrane vesti

Dodaje da je zatekao račun kluba u blokadi od 175.000.000 dinara, ali da klub sada može da normalno posluje pošto je deo obaveza regulisan, a za preostali dug postignut dogovor sa poveriocima. Na sve dugove treba uračunati i godišnji budžet od 1.500.000 evra koji novi rukovodioci smatraju za neophodan da bi klub normalno živeo godinu dana.

U vremenu u kome su cene transfera probile plafon čini se da je taj novac lako zaraditi, ali...
Dešavalo se da zbog neisplaćenih suspenzija izgubimo igrače koji danas vrede mnogo, mnogo više. U FC ’Vujadin Boškov’ imamo dobre uslove za rad, to je naša fabrika talenata, a ova uprava je tu da garantuje da će ti igrači pripadati isključivo FK Vojvodina. Menadžeri mogu da imaju procente, ali će oni biti javni i transparentni. Naši igrači će morati da budu mnogo spremniji nego što su sada, plate im neće kasniti, a premije neće biti previsoke za sada. Ako se izbori igranje u Evropi, što je naš cilj do kraja ove sezone, videćemo da ih povećamo“,  ističe Bajatović.

Emil Rockov

U tom optimističnom nivou nasavlja.
Kao što u Nemačkoj postoji ’sveto trojstvo’ koje čine Mercedes, BMW i Audi, tako i u srpskom fudbalu postoji velika trojka koju čine Vojvodina, Crvena zvezda i Partizan. Naša želja je da na stadion dolaze roditelji sa decom, kao i da našim navijačima pružimo priliku da gledaju svoj tim u evropskim utakmicama, zbog čega ćemo, u dogovoru sa trenerom i sportskim direktorom, izdvojiti određena sredstva za prelazni rok, a učinićemo i sve što treba kako bismo dobili licencu za učešće u UEFA takmičenjima. Međutim, treba znati da je projektu uspešne Vojvodine potrebno najmanje dve godine da zaživi i pretvori se u realnost“,  rekao je Bajatović.

Da potkrepi reči i jedna lepa vest za navijače: 22-godišnji Emil Rockov, bez sumnje jedan od najboljih golmana u Superligi, produžio je ugovor do 2021. uprkos interesovanju klubova iz inostranstva.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Dušan BajatovićSrbijaSuperligaFK Vojvodina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara