"Đurđević, Đurđić, Ostojić i Leonardo"
"Đurđević, Đurđić, Ostojić i Leonardo"

Đu-Đu tandem u napadu Partizana: Ostojić štoper i protiv Radničkog

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.10.16. | 10:26

Crno-beli u derbiju kola dočekuju Nišlije, Rastavac pravi tri izmene i zamku za Leonarda

Đurđević, Đurđić, Ostojić i LeonardoĐu-Đu tandem u napadu Partizana. Tek treći put u prvenstvu, a četvrti ukupno računajući i Kup Srbije, pojaviće se zajedno u startnih 11 crno-belih Uroš Đurđević i Nikola Đurđić. U večerašnjem derbiju 12. kola Superlige Srbije njih dvojica trebalo bi da budu udarna snaga Parnog valjka na meču sa Radničkim, kojim ekipa Marka Nikolića želi da odbrani - kako to tek zvuči? - treću poziciju na tabeli.

Spajanje Đurđevića i Đurđića posledica je lakše povrede najefikasnijeg Partizanovog centarfora u borbi za bodove, Valerija Božinova. Bugarin je pred završni treningu uoči duela sa Nišlijama osetio bol u listu, iz predostrožnosti neće početi meč, mada postoji opcija da bude na klupi i eventualno pomogne u drugom poluvremenu. Tim pre što je najmlađi među špicevima u ekipi iz Humske 1, Dušan Vlahović, van stroja zbog povrede zarađene u dresu omladinske reprezentacije Srbije na gostovanju u Gruziji.

Izabrane vesti

Đurđević i Đurđić dosad su zajedno igrali protiv Metalca u Gornjem Milanovcu (1:0), Mladosti iz Lučana kod kuće (3:1), a bili su par i na kup susretu sa Napretkom (3:1). Od njih se očekuje da primoraju goste sa Čaira na kapitulaciju i nastave uspešan niz aktuelnog osvajača kupa koji je u seriji od sedam pobeda.
Imamo recept koji je dao rezultata u prethodnom periodu i njega ne smemo da napustimo. Odnos prema utakmici, dresu, saigraču, protivniku, publici... Imamo pravi pristup, tada svi naši kvaliteti dolaze do izražaja, a protivnici retko kad dođu u situaciju da šutnu na naš gol, dok mi damo jedan, dva, tri, četiri gola. Bilo bi glupo da odustanemo od tog recepta. Glupo s naše strane i prema sebi“, ocenio je pred duel na Topčiderskom brdu (19 časova, TV Arenasport 3) Marko Nikolić, šef struke Partizana.

MOZZART kvote --->>> 2708: Partizan - Radnički Niš 1 (1,27), X (5,00), 2 (10,50)

S obzirom na to da perspektivni štoper Nikola Milenković i dalje „vuče“ posledice povrede, jasno je da će partner Greogru Balažicu u odbrambenoj liniji opet biti Bojan Ostojić, dok promena na ostalim pozicijama, u odnosu na gostovanje Voždovcu, ne bi trebalo da bude.

Partizan će igrati u sastavu: Kljajić - Vulićević, Balažic, Ostojić, Miletić - Everton, Jevtović, Stevanović, Leonardo - Đurđić, Đurđević.

Miloš Petrović i Miloš Stanojević se vraćaju u tim RadničkogPoput Marka Nikolića, suočava se i Milan Rastavac sa nizom kadrovskih problema. Povreda leđa izbacila je iz stroja Aleksu Jovanovića, povređeni su još Miloš Živković i Pavle Popara, a u odnosu na prethodno kolo na teren se vraćaju Lazar Arsić, Miloš Stanojević i Miloš Petrović.
Uvek je atmosfera posebna kad gostujete jednoj od najboljih ekipa u Srbiji. To nas uvek inspiriše i raduje. Igraćemo na jednom od najboljih terena i prepuni smo motiva da dokažemo da smo dorasli jednom takvom izazovu“, rekao je Rastavac, apostrofirajući u poslednje vreme raspucanog Leonarda. „Partizan je neumoljiv, ali se ipak nadam da možemo da odgovorimo na agresivnu igru domaćina i zaustavimo ga. Pogotovo predvodnika Leonarda“.

Radnički će igrati u sastavu: Bajić - Petrović, Bulatović, Ignjatović, Radivojević - Stanojević, Arsić - Stojanović, Jovanović, Mrkić - Pavkov.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Uroš ĐurđevićSuperligaSrbijaRadnički NišFK PartizanNikola ĐurđićMilan RastavacMarko Nikolić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara