"Majo Vujović"
"Majo Vujović"

Udaranje, guranje, grebanje ili samo psovanje: I države kad završe rat nastave da sarađuju

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.08.16. | 11:10

Još jednom o sukobu ili „sukobu“ Miodraga Morače i Maja Vujovića...

Majo VujovićIncidenta je bilo. To je jedino sigurno. U kom obimu i ko je frku započeo raščivijaće, kako to mi Srbi volimo da upakujemo u frazu, nadležni organi.

Sukob sudije Maja Vujovića i predsedika Omladinske komisije FS Vojvodina Miodraga Morače, u službenim prostorijama pokrajinskog saveza, uzburkao je strasti u fudbalskoj Srbiji, međutim, ako je suditi na osnovu prvih reakcija ceo slučaj će se nedeljama, možda i mesecima vući po raznim birokratskim telima i komisijama.

Izabrane vesti

Bez preciznog odgovora na pitanje šta se tačno zbilo u četvrtak.
Iznenađen sam. Da se nešto slično dogodilo između dva deteta ne bi bilo dobro i razumljivo, a kamoli između starijih ljdu takvog kalibra. Morača je ceo život u fudbalu, bio je dugogodišnji direktor kod mene u Spartaku, radio je ozbiljne stvari u FSS. Nasilje je za svaku osudu, ali završi se i rat među državama, pa nastave da sarađuju“, komentariše u izjavi za Sportski žurnal predsednik FS Vojvodine Dragan Simović.

Dragan SimovićPrvi čovek tamošnjeg Saveza poziva na smirivanje strasti:
Trebalo bi da ohlade galve. Koliko znam, problem među njima nastao je oko čisto fudbalske teme. Učiniću sve što je u mojoj moći da se prevaziđe netrpeljivost“.

Navodi Simović da nije nadležan za ovaj predmet, te da bi se utvrdilo stvarno stanje stvari  neko (čitaj: Miodrag Morača, eventualno neki svedok događaja) mora da podnese prijavu Disciplinskoj komisiji.
„Ne možemo da radimo posao policije. Žalosno je što se bavimo ovakvom temom. Vujović kaže da nije bilo udaranja. Morača da jeste. Poznajem obojicu deset godina, a priče im se ne poklapaju. Zaista ne znam u kom obimu je bio problem, da li se radilo o udaranju, gurkanju, grebanju ili verbalnom deliktu“, dodao je Simović.

Miodrag MoračaDugogodišnji arbitar na terenima Superlige, Majo Vujović, odbio je da se upušta u javnu raspravu:
„Kao sudija ne smem da dajem izjave, iako nema veze sa istinom šta je napisano neću da se upuštam u komentarisanje“, saopštio je Vujović preko Žurnalovih stubaca.

U sličnom tonu deluje i izjava Miroslava Radomana, novoustoličenog predsednika Sudijske komisije FSS.
Sačekaću da se o tome oglase relevatni organi FSS. Bilo bi ružno da bilo šta kažem kad sam o svemu samo pročitao u Žurnalu“.

Samo da ne pojede vuk magarca...

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

SuperligaSrbijaMiroslav RadomanMiodrag MoračaMajo Vujovićfs vojvodineDragan Simović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara