""
""

Udavi se Zvezda u Morači! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 21.12.15. | 22:51

Budućnost slavila u derbiju 15. kola Jadrana, Podgoričani potpuno zaustavili Cirbesa i Milera

Budućnost je ponovo lider Jadranske lige! Podgorički Đetići srušili su na svom terenu košarkaše Crvene zvezde u velikom derbiju 15. kola Jadranske lige – 68:54 (28:11, 10:18, 14:11, 16:14). Ekipi Luke Pavićevića to je bila 13. pobeda u regionalnom takmičenju, dok su crveno-beli zabeležili četvrti poraz.

Izabrane vesti

Tandem Tadija Dragićević-Aleks Marić dominirao je večeras na parketu hale Morača i odneo prevagu u svakom segmentu igre u odnosu na konkurenciju.

Dragićević je utakmicu završio sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 10 skokova, a za nijansu slabiji bio je Marić sa 16 poena i 10 uhvaćenih lopti.

Jedan od ključnih aspekata pobeda Budućnosti je i činjenica da su domaći u potpunosti zaustavili Maika Cirbesa i Kvinsija Milera koji su pružili verovatno najslabije partije od početka sezone. Nemački centar imao je katastrofalan šut iz igre 8-0, a Zvezda je pogodila samo tri "trojke" iz 18 pokušaja.

Jedini koji je opet vukao Zvezdu napred i pokazao da predstavlja budućnost kluba je Marko Gudurić koji je upisao 20 poena.

Za kakvu-takvu utehu Dejanu Radonjiću je to što crveno-beli imaju bolji međusobni skor protiv Budućnosti, ako to bude odlučivalo o plasmanu na kraju, pošto su u Beogradu slavili sa 21 poenom razlike.

Podgoričani su kontrolisali tok utakmice, držali svoj ritam, uspeli da obore Zvezdu na mali broj poena i to im je i trasiralo put ka pobedi.

Budućnost je furiozno počela utakmicu. Đetići su očigledno bili veoma naoštreni da se revanširaju Zvezdi za poraz u prvom delu sezone, kao i da pokažu da neće lako da daju prvo mesto na tabeli.

Podgoričani su zatvorili sve prilaze u odbrani, pa u napadu i nisu morali baš stalno da pogađaju, dok crveno-beli gotovo ništa nisu uspeli da ubace.

Tek delimično u drugoj deonici ekipa Dejana Radonjića zaigrala je u prepoznatljivom stilu, što se osetilo i na rezultatu, pa je jedino u ovim trenucima Zvezda bila u rezultatskom egalu.

Nije to, doduše, trajalo predugo, pošto je bilo evidentno da branilac titule na Jadranu nema snage da se bori sa svežijom Budućnošću.

BUDUĆNOST – CRVENA ZVEZDA 68:54 (28:11, 10:18, 14:11, 16:14)

Hala: Morača
Gledalaca: 5.000
Sudije: Saša Pukl, Srđan Dožai i Tomislav Hordov

BUDUĆNOST: Su. Šehović 10, Jaramaz 2, Subotić 5, Se. Šehović 11, Čarapić, Kuk 4, Baćović, Dragićević 20, Marić 16, Dženkins, Rikić, Džozef.

CRVENA ZVEZDA: Vilijams 2, Rebić, Tompson 8, Dangubić, Lazić 2, Tejić, Simonović, Gudurić 20, Jović 2, Miler 7, Cirbes, Štimac 13.

(FOTO: ABA/Budućnost Voli)


tagovi

Tadija DragićevićSrbijaMarko GudurićMajk CirbesKvinsi MilerEvropaEvroligaFK Crvena zvezdaCrna GoraBudućnost PodgoricaAleks Marić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara