""
""

Udineze pred Evropom, Palermo pred ponorom, a Sijena ispala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.05.13. | 23:26

Lacio produbio krizu Intera slavljem na Meaci, Juventus i Napoli dokazali klasu

 

Izabrane vesti

Udineze ode u Evropu, a Palermo najverovatnije u Seriju B! Iako je fantastični Antonio di Natale promašio jedanaesterac, crno-beli su slavljem na Siciliji (3:2) osvojili možda i ključne poene za plasman u Ligu Evrope, sad tim Željka Brkića i Dušana Baste ima pet bodova više od Rome i Lacija (sastaju se u finalu Kupa, pobednik ide na međunarodnu scenu) i otvoren put ka sazvežđu UEFA.

Palermu nisu vredela ni dva gola, ni izjednačenje deset minuta pre kraja, pa sad ima samo taoretske šanse da se spase, ali i to je nešto za razliku od Sijene koja se porazom od Fjorentine oprostila od društva najboljih.  U Toskani su slavili Ljubičasti (bez pomoći suspendovanig Adema Ljajića) i pogotkom Argentinaca Rodrigeza ostali u trci za mestom koje vodi u Ligu šampiona, dok se Sijena pridružila davno otpisanoj Peskari i ispala iz društva najboljih.  

Mirioljibivim remijem bez golova objektivne šanse da se spasu zadržali su Torino i Đenova (Alen Stevanović van protokola, Boško Janković na klupi), dok je priliku da prebrine sve brige prokockala Sampdorija, iako je vodila protiv Katanije (1:1).

Miroslav Klose je u nedelju ispucao rafal u mrežu Bolonje, večeras je bio milosrdan prema Interu, ali zato njegovi saigrači nisu. Istina, imali su obilatu pomoć imali u vidu golmana Intera Samira Handanoviča  koji je u 22. minutu nespretnom internvencijom pogurao goste ka pobedi, a domaćina ka produbljivanju krize, kojoj na put nije mogao da stane ni Riki Alvarez, pošto je posle postignutog gola u 33. minutu uspeo da promaši penal. Zdravko Kuzmanović je zamenjen u drugom poluvremenu.

Šampionski tim juventusa je golom Matrija pokorio Bergamo, dok je Napoli pogocima u drugom poluvremenu protuitnjao Bolonjom i ostao na drugoj poziciji na tabeli.

                             

SERIJA A – 36. KOLO:

Peskara – Milan 0:2 (0:2)

/Baloteli 10pen, 57, Muntari 33, Flamini 51/

Sampdorija – Katanija 1:1 (1:0)
/De Silvestri 36 – Spolji 68/

Sijena – Fjorentina 0:1 (0:1)
/Rodrigez 14/

Torino – Đenova 0:0

Atalanta – Juventus 0:1 (0:1)
/Matri 18/

Inter – Lacio 1:3 (1:2)
/Alvarez 33 – Handaniovič 22ag, Enraneš 45+4pen, Onazi 76/

Bolonja – Napoli 0:3 (0:0)
/Hamšik 53, Kavani 63, Džemaili 67/

Kaljari – Parma 0:1 (0:0)
/Rosi 80/

Palermo – Udineze 2:3 (1:1)
/Mikoli 34pen, Ernandez 81 – Mjuriel 10, Anđela 64, Banatia 83/

Utorak:

Roma – Kjevo 0:1 (0:0)

/Tero 90/

 

(FOTO: Action images)


tagovi

AtalantaBolonjaĐenovaEvropaFjorentinafudbalInterItalijaJuventusKaljariKatanijaLacioNapoliPalermoParmaSampdorijaSerija ASijenaTorinoUdineze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara