"Dejan Udovičić"
"Dejan Udovičić"

Udovičić: Pobeda nad Zvezdom bi bila najveća satisfakcija pred put u SAD (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.05.13. | 12:34

"Nadam se će suđenje u Kragujevcu biti kao na dve utakmice u Beogradu, u odnosu na domaćine", dodaje odlazeći trener Radničkog

 

Dejan UdovičićDejan Udovičić, trener vaterpolista Radničkog i doskorašnji selektor reprezentacije Srbije, uskoro kreće za Ameriku gde je imenovan za selektora nacionalnog tima SAD-a. Sa Radničkim ga očekuje teška završnica finala domaćeg šampionata, a pehar bi bio najlepši oproštaj.

Izabrane vesti

Najavivši zvanično svoj odlazak, Dejan Udovičić izrazio je i uverenje da će VK Radnički nastaviti putem koji su zajedno zacrtali i obećao svoju pomoć ovom klubu.
"Imao sam dugotrajne pregovore sa Američkom vaterpolo federacijom, koji su na kraju završeni uspešno i putujem najverovatnije do kraja meseca. Zadovoljstvo mi je što sam bio u začetku jedne divne priče i siguran sam da će u Radnički izrasti u izuzetno uspešan klub. Ja ću sa strane uvek biti na raspolaganju, da pomognem koliko je to u mojoj moći, u bilo kom potrebnom pravcu", rekao je Udovičić.

Ovaj uspešan trener ističe da će rad u Americi za njega biti veliki izazov, a najzadovoljniji bi bio kad bi pred odlazak proslavio šampionsku titulu sa Radničkim.
"Američkom vaterpolu sledi smena generacije, tu su novi mladi igrači i veoma veliki posao je pred nama. Ipak, najveća satisfakcija pred odlazak bila bi mi da Radnički postane šampion Srbije", zaključio je Udovičić.


U finalnoj seriji domaćeg šampionata našle su se objektivno dve trenutno najbolje ekipe u Srbiji. Mečevi su krajnje zanimljivi i neizvesni. Trener Kragujevčana ne očekuje ništa drugačije ni u narednom susretu koji se igra u subotu, a priželjkuje i majstoricu.
"Nadam se da ćemo igrati majstoricu u Beogradu. Očekujem da će, radi objektivnosti, regularnosti i istine, suđenje u Kragujevcu biti kao na dve utakmice u Beogradu, u odnosu na domaćine".

Ni u predstojećoj utakmici Radnički neće biti kompletan. Slavko Gak koji je polomio šaku na početku trećeg susreta u Beogradu, odmah posle utakmice uspešno je operisan i predstoji mu od šest do osam nedjelja oporavka.

Četvrti susret finalne serije plej-ofa Prve A lige Srbije između vaterpolista Radničkog i Crvene zvezde igra se u subotu, 11. maja, od 19 sati na zatvorenom bazenu SC Park u Kragujevcu. Trenutno Zvezda vodi sa 2:1, a šampion će biti ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Piše: Jovana Mladenović; Foto: Star Sport


tagovi

Dejan UdovičićvaterpoloVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara