"Kristijan Eriksen"
"Kristijan Eriksen"

Uhapsi Eriksena i imaš Mundijal u džepu

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.11.17. | 10:59

Težak je posao pred Ircima u Kopenhagenu

Kristijan EriksenSelektori Danske Oge Hereide i Republike Irske Martin O'Nil poznaju se od početka osamdesetih godina prošlog veka, iz vremena kada su nosili dres Mančester Sitija. Karijere su ih razdvojile, ali prijateljstvo je ostalo, međutim, ulog je plasman na Svetsko prvenstvo i između njih neće biti sentimelnalnosti u večerašnjem  obračunu u Kopenhagenu (20.45, Sportklub 1).

S obzirom na to da su obojica pobornici ratničkog fudbala dvomeč između reprezentacija koje vode obilovaće žestinom, ali ne i šansama, pa je 0-2 prva opcija za duel na stadionu Parken koji će suditi Milorad Mažić i pred kojim je težak posao.

Izabrane vesti

MOZZART kvote --->>> 6744 Danska - Republika Irska 1 (1,75), X (3,35), 2 (5,50)

Hereideova prednost u odnosu na „pajtosa” rođenog u Severnoj Irskoj je to što osim boraca na raspolaganju ima i nekoliko istinskih znalaca, pre svih Kristijana Eriksena koji je alfa i omega danskog nacionalnog tima. Norveškom stručnjaku je jasno da će Irci posebnu pažnju posvetiti upravo desetki Totenhema i ako uspeju da ga neutrališu, šanse da izvuku povoljan rezultat su velike.

Irski navijačiO'Nil je obično pronalazio rešenje za glavne kreativce protivničkih ekipa (Dušana Tadića, Marka Arnautovića i Arona Remzija), ali pitanje je da li će i za Eriksena, budući da se ovaj upisao u strelce na sedam od osam kvalifikacionih utakmica za Mundijal u Rusiji.

Ono što Dancima ne ide naruku je loš bilans sa ostrvskim selekcijama u minuloj deceniji. Izgubili su sedam od osam okršaja (uz remi bez golova sa Severnom Irskom), a najteži poraz, i to na njihovom tlu nanela im je upravo Zelena armija 22. avgusta 2007. (4:0).

Projektovani sastavi

DANSKA - REPUBLIKA IRSKA, 20.45

Danska: Šmajhel - Ankersen, Kjer, Bjeland, Larsen - Kvist, Eriksen, Dilejni - Kornelijus, Sisto - Jorgensen.

Republika Irska: Rendolf - Kristi, Klark, Dafi, Vord - Hendrik, Vilan, Arter - Meklin, Brejdi - Long.

(FOTO: Action images)


tagovi

baraž za spbet infoDanskaIrskaKristijan Eriksenmeđunarodni fudbalreprezentacija Danskereprezentacija Republike Irskereprezentativni fudbalsportsko klađenjesvetsko prvenstvo rusija 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara