"Duel Srđana Plavšića i Saše Ilića na poslednjem derbiju"
"Duel Srđana Plavšića i Saše Ilića na poslednjem derbiju"

Ukida se plej-of, nema više ni podele bodova!

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.11.16. | 09:22

Novi sistem takmičenja u Superligi najverovatnije na snazi od narednog leta

Duel Srđana Plavšića i Saše Ilića na poslednjem derbijuPre dve godine Partizan je jedini digao glas, ove Crvena zvezda predvodi talas nezadovoljstva, a stav za večitih slede i ostali klubovi elitnog ranga Srbije, odlučni u nameri da sledeće prvenstvo igraju po starom sistemu takmičenja.

To bi značilo da će se sadašnja formula sa plej-ofom i plej-autom, uz podelu bodova posle osnovog dela šampionata - ukinuti. Štaviše, sva je prilika da će aktuelna sezona biti poslednja u kojoj se fudbal u Srbiji igra na taj način, za koji su nas ne tako davno pojedini čelnici FSS (doduše, bivši, predsednik Tomislav Karadžić i generalni sekretar Zoran Laković) ubeđivali da će doneti atraktivnost i povećati regularnost.

Izabrane vesti

Da baš i nije u skladu sa željama moglo se zaključiti na jučerašnjem sastanku predstavnika klubova Superlige sa predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Slavišom Kokezom.
Razgovarali smo o promeni sistema takmičenja, odnosno o povratku na stari, bez podele bodova, plej-ofa i plej-auta. U narednih deset dana predsednik FSS Slaviša Kokeza trebalo bi da počne konsultacije sa predstavnicima klubova. Imam utisak da su superligaši za povratak na stari sistem takmičenja. Ukoliko bude tako, onda ćemo verovatno u sezoni 2017/2018 igrati bez podele bodova, plej-ofa i plej-auta“, nagoveštava rasplet Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superlige, u izjavi za Sportski žurnal.

Marko Mrkić (Radnički Niš) i Aleksandar Paločević (Vojvodina)Promena sistema takmičenje se nametnula kao tema pod tačkom razno. Prva i osnovna, zbog koje su se čelnici klubova okupili juče u Staroj Pazovi, bilo je suđenje, jer se sve više timova žali na arbitražu. Otuda su skupu prisustvovali Đorđe Žutić i Milan Karadžić, kao predstavnici Sudijske komisije FSS.
Imali smo konstruktivan i pozitivan sastanak kojim je predsedavao Slaviša Kokeza, predsednik FSS. Razgovarali  smo otvoreno o svemu, kako da unapredimo takmičenje, sudijsku organizaciju, ali i opšte stanje u srpskom fudbalu. Ovaj sastanak je potvrda dobrih odnosa između FSS i Zajednice Superlige. Konstatovano je da je bilo grešaka sudija u poslednjem kolu, ali da su napravljene bez namere. Niko od predstavnika klubova nije upirao prstom ni u jednog sudiju. Diskusija je bila otvorena, a složili smo se i da je regularnost na najvišem mogućem nivou“, dodao je Dragomir Lazović, predsednik Zajednice Superlige.

Zanimljivo, na sastanak sa Slavišom Kokezom zajedno su došli predstavnici Crvene zvezde i Partizana, Zvezdan Terzić, Milorad Vučelić i Miloš Vazura. I to, valjda, nešto govori...

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

FK Crvena zvezdaČukaričkiDragomir LazovićJavorMetalacNovi PazarFK PartizanRadRadnički NišRadnikSlaviša KokezaSrbijaSuperligaFK VojvodinaZajednica Super ligeZajednica superligaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara