"Nastasić, Hovedes i Barneta"
"Nastasić, Hovedes i Barneta"

Ukočili Bajern, razbili Real, a od tad nikog ne mogu da pobede: Moramo da mrdnemo du...

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.04.15. | 13:23

Šalkeu klizi i mesto koje vodi u Ligu Evrope, napadači Huntelar i Čupo Moting na meti navijača, menadžer ukinuo slobodni dan

Nastasić, Hovedes i BarnetaBio je 10. mart. Prežaljeni Šalke je stigao na noge Real Madridu. Niko nije verovao u čudo. A čudo umalo da se desi. Bez obzira što te noći nisu zgrabili šansu koja im se na trenutak ukazala zadivili su u Evropu i na trenutak nagovestili da imaju tim za velika dela (pobedili 4:3). Ispostavilo se da je to bio baš trenutak, jer od tad do danas ne mogu nikog da pobede.

Porazom od Majnca (0:2) ekipa Roberta Di Matea produžila je niz bez trijumfa na šest utakmica i pala sa treće na petu poziciju na tabeli Bundeslige. Sa malim, gotovo u domen teorije svedenim, šansama da naredne jeseni igra u Ligi šampiona, ali ono što još više zabrinjava ljude u Gelzenkirhenu je opasnost da ne izgube mesto u Ligi Evrope.
Moraćemo da mrdnemo du... Mnogo pričamo, a ništa ne pokazujemo. Zabrinuti smo za mesto koje vodi u Evropu. Nije ni čudo što nas navijači prozivaju. Oni žele da vide kako se borimo, a mi ni to ne pokazujemo. Zato ih razumem. Besni su. I mi smo. Nešto će morati da se menja“, samokritičan je kapiten Benedikt Hovedes.

Izabrane vesti

HuntelarNe zna se šta je veći problem Šalkea: porozna odbrana ili jalov napad. Na primer, u uvodnom meču 30. runde protiv Majnca gosti su dozvolili Stefanu Belu da za tri minuta postigne dva gola i praktično reši pitanje pobednika. A na suprotnoj strani pogodak je toliko retka pojava da su navijači oštricu kritike usmerili i ka napadaču Klasu Janu Huntelaru. Čini se, opravdano, jer jer Holanđanin poslednji put zatresao mrežu upravo Majncu, još u prvom delu sezone, 29. novembra. Od tad je na terenu proveo 1.188 minuta i - što besni navijači kažu - „ne može vola da ubode“. Ni njegov kolega iz špica Kamerunac Čupo Moting nije ništa bolji, 2.000 minuta je prošlo od njegovog poslednjeg gola.

Otuda i skandiranja sa tribine:
„J.... milioneri. Siti smo vas“.

A mesec dana pre pomenute pobede u Madridu Šalke je izdržao na Alijanc areni (1:1), sam sebi nametnuo jak ritam i navikao navijače na uspeh. Samo, njega u poslednje vreme nema...
Nismo dovoljno dobri da pobeđujemo. Nedostaje nam mirnoća i samopouzdanje. Ako ovako nastavimo ni u Ligu Evrope se nećemo plasirati“, nezadovoljan je trener Roberto Di Mateo.

Generalni menadžer Horst Heldt najavljuje zaokret u ponašanju u finišu sezone:
Ove sedmice nema slobodnog dana za igrače. Za narednu ćemo videti. Sami smo sebe doveli u ovu situaciju, sami moramo i da se čupamo“, kaže Heldt.

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠalkeRoberto Di MateoNemackaKlas Jan HuntelarEvropaErik Maksim Šupo Moting

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara