"Filipović je povukao Jagodince do preokreta"
"Filipović je povukao Jagodince do preokreta"

Uprkos zaostatku od dva gola - Prvi bodovi Jagodine na strani

Vreme čitanja: 3min | ned. 02.11.14. | 15:33

Ćurani slavili u Pećincima, miroljubivo na Voždovcu i u Kragujevcu

Filipović je povukao Jagodince do preokretaJagodina polako hvata ritam. Posle očajnog početka sezone i samo jedne pobede u prvih sedam kola, Ćurani su izvojevali treću u poslednja četiri pošto su u Pećincima uspeli da se vrate "iz mrtvih" i posle zaostatka od 0:2 savladaju Donji Srem sa 3:2.

Tek što je lopta krenula sa centra Sremci su poveli. Rade Krunić je ispalio projektil sa nekih 25 metara i istakao kandidaturu za gol sezone, a kada je Đuro Zec duplirao prednost domaćeg tima činilo se da će gostovanja ostati nerešiva enigma za Jagodinu. Na četiri pre ovog na Katpoint areni četiri poraza Jagodine uz užasnu gol razliku – 0:9.

Izabrane vesti

Međutim, Sremci su prerano počeli sa slavljem što su Ćurani umeli da kazne i preko Aleksandra Filipovića i Filipa Arsenijevića u samom finišu prvog poluvreman stignu do izjednačenja, da bi u 71. minutu Đorđe Šušnjar i definitivno slomio duh vojvođanske ekipe i bodove odneo u Jagodinu.

Intersantno, Simo Krunić je posle meča sportski priznao da ne bi bilo nezasluženo ni da su bodovi ostali u Sremu.
"Mislim čak da je i zaslužio da pobedi. Donji Srem je dobar tim sa dobrim pojedincima i znali samo da će nam biti teško", dodao je trener Ćurana, dok je Zlatomir Zagoričić izrazio žal zbog toga što su njegovi igrači prosuli sve dobro što su uradili na početku meča.
"Fantastično otvorena utakmica, poveli smo, ali su nas individualne greška koštale rezultata. Najrealnije bi bilo da je bilo nerešeno". 

Na dve preostale utakmice koje su se igrale od 13.30 nije bilo pobednika.

Voždovac je bio nadomak uspeha s obzirom na to da je Stefan Babović u 39. minutu iz slobodnog udarca doneo Zmajevima inicijalnu prednost. Budimir Janošević je uspeo da izbije tu loptu, ali je peti sudija procenio da je ona prethodno prešla gol liniju.Stefan Babović

Pogodak Babovića ipak nije bio dovoljan za pobedu pošto je u 85. minutu Dejan Georgijević pobegao Danijelu Stojkoviću i na pas Nemanje Milića loptu sproveo u mrežu za konačnih 1:1.

Bez pobednika, ali i bez golova u Kragujevcu gde su Radnički 1923 i OFK Beograd odigrali 0:0 u meču koji ćemo pamtiti po dva crvena kartona zbog isključenja Nemanje Vidića na jednoj i Mihajla Cakića na drugoj strani. Takođe i po uletanju jednog navijača Radničkog na teren zbog čega je igra na kratko bila prekinuta dok obezbeđenje nije stiglo da reaguje.

Što se tiče samog terena, Radnički je većim delom utakmice imao terensku inicijativu, Marko Perović je mučio defanzivce OFK-a, ali su i Romantičari imali svoje šanse preko Aleksandra Ješića i Dejana Dražića.

Radnički je tako ostao zakucan na začelju tabele sa svega pet osvojenih bodova u 11 kola.
"Nisam čovek koji se pravda. Nemam čaroban štašić da u jednoj ili dve nedelje dovedem ekipu u normalu. Ovo danas je dosta dobro izgledalo. Najvažnije je da nismo izgubili utakmicu. Raduje me i što je novi predsednik Milan Urošević. bio sa nama. Drago mu je što se neko pojavio iz uprave, pošto smo do sada bili sami", pomešane su emocije kod novog trenera Radničkog Neška Milovanovića.

Ni Dejan Đurđević nije bio previše neraspoložen zbog utakmice bez golova.
"Jako teška utakmica za nas. Imao sam personalnih problema, a Radnički je dosta dobro igrao, ali jalovo. Suma sumarum, bod nam je dobrodošao. Mnogo nam znači". 

SUPERLIGA, 11. kolo:

Rad – Crvena zvezda 1:2 (1:2)
/Jelić 36 - Lazović 5, Pavićević 20/

Voždovac – Spartak 1:1 (1:0)
/Babović 39 – Georgijević 85/

Donji Srem – Jagodina 2:3 (1:0)
/Krunić 1, Zec 34 – Filipović 39, F. Arsenijević 44, Šušnjar 71/

Radnički Kragujevac – OFK Beograd 0:0

19.00: Partizan – Vojvodina

Subota:

Borac Čačak – Napredak 0:1 (0:0)
/Božović 49/

Čukarički – Mladost 1:0 (0:0)
/Matić 69pen/

Novi Pazar – Radnički Niš 3:1 (2:1)
/Bruno Oliveira 42, Rusmir 43pen, Kecap 69 – Punoševac 19/

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Aleksandar FilipovićDejan Georgijevićdonji sremĐorđe ŠušnjarJagodinaOFK BeogradRade KrunićRadnički KragujevacSrbijaStefan BabovićSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara