"Slavlje posle Radivojevićevog gola"
"Slavlje posle Radivojevićevog gola"

Uspela šok-terapija na Jošanici, Rad i četvrti put uzastopce bez gola u Novom Pazaru

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.08.15. | 20:47

Pogodak Vladimira Radivojevića već u četvrtom minutu utakmice rešio ishod na Gradskom stadionu

Slavlje posle Radivojevićevog golaPetar Kurćubić je otišao, a Mladen Dodić pobedom počeo treći mandat na mestu šefa struke Novog Pazara. Plavi su u osmom kolu Superlige savladali Rad sa minimalnih 1:0 i upisali tek drugu pobedu na domaćem terenu u ovoj sezoni.

Pobednik je odlučen već u četvrtom minutu utakmice posle konfuzije Građevinara u poslednjoj liniji. Vladimir Radivojević, najbolji igrač utakmice, umeo je to da iskoristi i matira Darka Dejanovića za ispostavilo se presudni trenutak meča, iako su Plavi, posebno u prvih 20 minuta možda mogli i do još kojeg gola.

Izabrane vesti

Rad je doduše početkom drugog poluvremena opasno stisao, Pazarci su bili pod velikim pritiskom, ali su uspeli da se odbrane i potom svesno obore ritam utakmice u poslednjih 20 minuta kada su i gosti ostali bez daha. Stoga su Beograđani, koji iz bezbednosnih razloga nisu imali podršku navijača u Pazaru, morali da se pomire sa četvrtim uzastopnim porazom u gradu sa Jošanice. Četvrtim uzastopnim na kojem nisu postigli ni gol.

Rad ostaje na osam bodova u donjem delu tabele. Novi Pazar četiri stepenika iznad.
"Iskoristili smo grešku gostiju na startu utakmice, a poučeni ranijim iskustvima, kada smo imali problem u defranzivi, opredelili smo se da linije budu bliže jedna drugoj i nismo dozvolili Radu da stvori izglednu priliku. Nismo primili gol, osvojili smo tri važna boda, pa nam se trud isplatio. Možda nije bilo toliko kvalitetno za gledanje, ali bilo je uzbudljivo do poslednjeg trenutka. Evidentno je doduše da moramo da pojačamo ofanzivni deo. Radi se na tome. Što se mog debija tiče, ova dva treninga koja smo odradili nisu bila dovoljna za neku promenu, ali ova tri boda nam daju određeni mir pred pauzu", zadovoljno je sumirao utiske Mladen Dodić.

Ni šef struke Rada Milan Milanović nije bio sasvim nezadovoljan. Ali je naravno imao i šta da zameri svojim pulenima.
"Koštala nas je nesmotrenost na početku utakmice. Izgleda da nas niko i ne treba da napadne da primo gol. Tako je bilo i protiv Lučana. U drugom delu je dobro išlo do 16 metara, ali je Pazar dobro rešavao situacije ispred svog gola, pa nismo imali neke povoljne prilike. Raduje želja i profesionalan pristup mojih igrača. Da smo ovako igrali neke prethodne utakmice bili bismo bolje plasirani".

Superliga, osmo kolo:

Petak:

Jagodina – Borac 0:0

Subota:

Radnik Surdulica – Voždovac 1:3 (1:1)
/Arsić 21 - Adamović 40, Odita 63pen, 69/

Partizan – OFK Beograd 2:1 (2:0)
/A. Živković 6, Šaponjić 36 – Ignjatijević 51/

Novi Pazar – Rad 1:0 (1:0)
/Radivojević 4/

20.00 Javor Ivanjica – Radnički Niš

Nedelja:

17.00: Spartak Subotica – Vojvodina
19.00: Metalac GM – Čukarički
19.00: Mladost Lučani – Crvena zvezda

(FOTO: MN Press)


tagovi

Vladimir RadivojevićSuperligaSrbijaRadNovi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara