""
""

Uzalud Belgiji moć, kad mora da je spasava Felaini! Rusi raspucani pred Kup konfederacija, Makedonci na pozitivnoj nuli (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 05.06.17. | 22:39

Crveni đavoli savladali Čehe (2:1), Zbornaja ubedljiva u Budimpešti (3:0), bez golova u Skoplju, gde je gostovala Turska

Belgija je tempirana bomba kojoj niko ne uspeva da zapali fitilj i izazove eksploziju. To nikako ne polazi za rukom ni Robertu Martinezu, koji na sve načine pokušava da pronađe dobitnu kombinaciju, koja bi bila u stanju da pregazi svaku reprezentaciju koja joj se nađe na putu. Crveni đavoli su večeras savladali Češku u Briselu, pa u pobedničkom raspoloženju očekuju gostovanje u Estoniji, ali fudbalska predstava koju je izvela Belgija večeras nije bila impresivna – 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Ipak, meč na stadionu kralj Boduen nije bio zvaničnog prijateljskog karaktera, s obirom da je bilo dozvoljeno po šest izmena sa obe strane. Ipak, to nije opravdanje za Martinezov tim, koji je gol odluke morao da traži preko džokera Maruana Felainija na početku drugog poluvremena.

Posle gola Mišija Bačuaija u 25. minutu izgledalo je da će domaćin lagano do slavlja, ali ipak nije bilo tako, pošto su Česi samo četiri minuta kasnije iskoristili nesmotrenost De Brujnea i preko Krmenčika stigli do izjednačenja. Ipak, Felaini je u ključnom 52. minutu iskoristio odličan centaršut Mertensa i glavom postigao pobedonosni gol.

Rusija je maksimalno spremna za Kup konfederacija, što pokazuje i ubedljiva pobeda Zbornaje protiv Mađarske u Budimpešti (3:0). Utakmicu je obeležio fenomenalan pogodak napadača Krasnodara Fjodora Smolova, koji je u 20. minutu sam pretrčao čitav teren, predriblao nekoliko igrača domaćeg tima i doveo Rusiju u vođstvo. Pet minuta pre kraja prvog poluvremena Marton Epel je autogolom duplirao vođstvo protivnika, dok je konačan rezultat u samoj završnici meča postavio Dmitri Poloz.

Makedonija je na pozitivnoj nuli posle remija bez golova sa Turskom na stadionu Filip II Makedonski. Domaćin je u potpunosti nadigrao indisponirani sastav Fatiha Terima i prava je šteta što nije uspeo da stigne do pobedonosnog gola. Makedoncima su tokom utakmice poništena dva pogotka zbog ofsajda, dok je u 88. minutu Ivan Tričkovski propustio najbolju šansu na meču.

(FOTO: Action images)


tagovi

Maruane Felainireprezentativni fudbalRoberto Martinez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara