""
""

Uzalud im milioni: Prebogati Kinezi doživeli potop u Ligi šampiona, Tešeira i Ramires videli „panenku“ u Vijetnamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.16. | 10:39

Đengsu primo „panenku“ u Vijetnamu, pobedio samo Šangdung

Nestvarna finansijska sredstva koja su uložili kineski klubovi u prelaznom roku nisu dala nikakav rezultat na startu Lige šampiona. Zapravo, može se reći da su njihovi klubovi doživeli klasičan nokaut na otvaranju najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u azijskom fudbalu.

Izabrane vesti

Od ukupno četiri kineska predstavnika u ovom takmičenju pobedu je ostvario samo Šandung, poraz je pretrpeo Šangaj, dok su Đengsu i Guangdžou remizirali.

Aleks Tešeira i Ramires, koje je Đengsu zajedno platio 85.000.000 evra, videli su „panenku“ i Vijetnamu. Tamošnji šampion Binj Zuong došao je do velikog boda sjajnim pogotkom svog kapitena Ngujena sa bele tačke u 28. minutu (1:1) i tako zadao pravu glavobolju bogatim kineskim vlasnicima. Skupocena ekipa Dana Petreskua nije uspela da slomi otpor rivala, iako je od 67. minuta igrala sa igračem više, pa prilično poljuljanog samopouzdanja čeka meč kineskog Superkupa protiv Guangdžoua u subotu.

Ipak, naruku im ide i činjenica da ni ekipa Luiza Felipea Skolarija nije u blistavoj formi, pošto je na svom terenu odigrala meč bez golova sa korejskim Pohang Stilersima.

Šangaj je Brazilca Elkesona platio 18.500.000 evra, ali jedino što je on uspeo u meču sa Melburn Viktorijem jeste bila asistencija za izjednačujući pogodak Vu Leija u 52. minutu. Ipak, domaćin je na kraju apsolutno zasluženo došao do sva tri boda - 2:1 (1:0). Sastav Svena Gorana Eriksona takođe je pokazao da je daleko od najbolje forme, pa je možda predstavljao i najveće razočaranje prve runde Lige šampiona.

Obraz kineskom fudbalu jedino je osvetlao Šandung, koji je na izuzetno teškom gostovanju u Hirošimi došao do tri boda nakon sjajnog preokreta u završnoj fazi meča - 1:2 (0:0).

Domaćin je na ovoj utakmici poveo golom Šimicua u 64. minutu, ali je samo tri minuta kasnije Jang Su poravnjao rezultat. Konačno, za veliko slavlje Šandunga bio je zaslužan iskusni Dijego Tardeli, koji je u 78. minutu postavio konačan rezultat ovog meča.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Ramirešmeđunarodni fudbalKinaGuangdžou EvergrandeĐijangsu ŠuntijanAleks Tešeira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara