"Nemanja Maksimović"
"Nemanja Maksimović"

Uzalud lepotica Inijeste s Drine, Astana se udavaila na Kipru (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.09.16. | 20:50

Pogodak Nemanje Maksimovića nije pomogao kazahstanskom šampionu da izbegne poraz na startu Lige Evrope

Nemanja Maksimović

Astana nije izdržala na Kipru protiv sjajnog i motivisanog APOEL-a, iako je imala lepu prednost posle prvih 45 minuta - 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Srpski reprezentativac Nemanja Maksimović sjajnim golom u nadoknadi prvog poluvremena doveo je kazahstanskog šampiona u vođstvo i pokazao da su ga svojevremeno s pravom prozvali Inijesta sa Drine, ali gosti nisu izdržali strahovit pritisak Kiprana u završnici. 

Bio je to i jedini udarac na gol Astane na celom meču, a u drugom poluvremenu posle pet "mrtvih" šansi koje su promašili, domaćini su stigli do pobede. Prvo je u Oliveira u 77. poravnao rezultat, a dva minuta pre kraja rezervista Igor De Kamargo doneo je sva tri boda APOEL-u na startu Lige Evrope. Pored večeras solidnog Maksimovića u redovima gostiju nastupili su golman Nenad Erić i napadač Đorđe Despotović.

U istoj grupi, startnoj pobedi radovao se i Olimpijakos koji je na gostovanju u u Bernu savladao Jang Bojs sa 1.0 pogotkom veterana Estebana Kambijasa u finišu prvog poluvremena. Za crveno-bele čitav meč odigrao je reprezentativac Srbije Luka Milivojević koji je bio solidan.

U grupi C sjajan start je večeras zabeležio Anderleht koji je na svom terenu lako pregazio Gabalu sa 3:1. Istina, dosta im je pomogao i defanzivac gostiju Santos koji je postigao smešan autogol u finišu prvog poluvremena, ali je ekipa iz Brisela zasluženo stigla na kraju do ubedljivog trijumfa.

Njemu je doprineo i srpski internacionalac Uroš Spajić koji je odigrao ceo meč za Anderleht, a dobio je i žuti karton sredinom drugog poluvremena.

U malom derbiju ove grupe Majnc i Sent Etjen su podelili bodove 1:1 (0:0). Iako su gosti poveli preko Bungerta u 57. minutu, Slovenac Berič izjednačio je u 88. minutu i doneo značajan bod gostima iz Francuske.

LIGA EVROPE - 1. KOLO

Grupa B
Apoel – Astana 2:1 (0:1)
/Oliveira 74, De Kamargo 87 - Maksimović 45+1/

Jang Bojs – Olimpijakos 0:1 (0:1)
/Kambijaso 42/

Grupa C
Anderleht – Gabala 3:1 (2:1)
/Teodorčuk 14, Santos 41. autogol, Kapel 77 - Dabo 20/

Majnc – Sent Etjen 1:1 (0:0)
/Bungart 57 - Berič 88/

(FOTO: Action Images) 


tagovi

Sent EtjenNemanja MaksimovićLuka MilivojevićLiga EvropeGabalaAstanaAPOELAnderleht

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara