"Pokušaj Ahmeda Muse"
"Pokušaj Ahmeda Muse"

Zmajevi nemaju razloga za strah, Nigerija i Iran prikazali najlošiju predstavu na Mundijalu

Vreme čitanja: 5min | pon. 16.06.14. | 22:10

Bez golova i bez mnogo kvaliteta u drugom meču Grupe F

Pokušaj Ahmeda MuseNiz zanimljivih mečeva na Svetskom prvenstvu u Brazilu završen je sadržajem siromašnom utakmicom između Nigerije i Irana u kojoj nije bilo golova, a ni mnogo toga zanimljivog za videti, pa ćemo biti slobodni da kažemo da smo u Kuritibi gledali najlošiji meč dosadašnjeg toka Mundijala.

Nigerija je, doduše, nešto pokušavala, posebno u uvodnih 10 minuta, ali kada su Iranci, vidno limitirani fudbalskim umećem, prebrodili inicijalnu tremu i linije postavili kako treba... Pa ne bismo pogrešili kada bismo rekli da su svi kasniji pokušali Super orlova bili potezi očajnika.

Izabrane vesti

Pokušaji Ogenjija Onazija i Ahmeda Muse u prvih 20 minuta bili su sve što nam je ponudila četa toliko hvaljenog selektora Stivena Kešija uz nekoliko pretećih, ali nedorečenih akcija. Međutim, ni Žoze Murinjo ne bi mogao Nigerijce da nauči kako da igraju protiv bunkera na koji verovatno nisu navikli. Barem ne na ovako gust bedem pred golom Alireze Hađiđija.

Kada se Afrikancima ukazivao prostor pretili su brzinom. Kada bi se Iran povukao pred svoj kazneni prostor – jedno veliko ništa od bezidejne Nigerije.

Iran je, sa druge strane, uspeo u onome što je želeo. Da ostane neporažen. Možda je mogao i nešto više da je Reza Gučaneđad uspeo da u 22. minutu prevari Vinsenta Enjeamu, ali... Pošto nije, a i pošto se pokazalo da Iran nema kvalitet ni za jednu dobru kontru, a prilika za tako nešto je bilo, drugog kolo Iranci će dočekati sa bodom u džepu. Sasvim zadovoljavajuć učinak za možda i najvećeg autsajdera na turniru.

Nigeriji, pak, preostaje da svoju šansu traži u okršajima sa BiH i, što je manje verovatno, Argentinom. Utisak je, ipak, da ni Zmajevi nemaju razloga za strah, jer su objektivno u prvom kolu prikazali više od Super orlova.

Pitanje je, samo, kako će to izgledati kada i jedni i drugi budu igrali pod imperativom pobede?

IRAN – NIGERIJA 0:0

Stadion: Žoakim Amerika Gimaraeš, Kurutiba;
Sudija: Karlos Vera (Ekvador);

Iran (4-2-3-1): Hagigi – Hoseini, Hejdari (89’ Šođei), Montazeri, Puladi – Sadegi, Tejmurijan – Deđaga (od 78’ Jahanbakš), Nekunam, Hajsafi – Gučaneđad;

Nigerija (4-2-3-1): Enjeama – Embrouz, Oboabona (od 29’ Jobo), Omeru, Ošaniva – Onazi, Obi Mikel – Mozes (od 52’ Ameobi), Musa, Aziz (od 70’ Odemvingi) – Emenike.

Pročitajte kako je tekao meč..

POČELO JE!!!Navijač Irana

21.01 - Nigerija, inače, ne zna za pobedu na poslednjih osam utakmica na planetarnim smotrama. Poslednji put su Super orlovi ukus trijumfa osetili davne 1998. kada su savladali Bugarsku sa 1:0.

21.03 – Jedini dosadašnji duel Nigerije i Irana, a u pitanju je prijateljski susret iz 1998. godine, okončan je pobedom afričkog tima 1:0. Strelac je bio Ahmed Garba.

21.05 - Nigerija i Iran nisu posebno efikasne ekipe, a baš bi gol-razlika mogla da ima veliku ulogu u borbi ova dva tima sa BiH za drugo mesto na tabeli. Ne treba zaboraviti, Zmajevi su od Argentine izgubili sa golom razlike što bi moglo da bude i te kako bitno u određivanju konačnog plasmana.

21.07 - Gol, ali poništen. Sudija Karlos Vera je procenio je da je Džon Obi Mikel napravio faul u napadu nad Hađiđijem. Ispravna odluka.

21.08 - Potpuna ofanziva Super orlova! Dva dobra pokupaja Nigerije. Ahmed Musa bio je za malo kratak, a potom je Ogenji Onazi tukao pored gola.

21.11 - Iranci za sada potpuno bezopasni.

21.15 - Jadna je ideja Irana - da umrtve igru i na taj način ne dozvole brzonogim protivnicima da se rastrče. Plan se polako realizuje, pa je uspostavljena kakva-takva terenska ravnoteža na terenu. S tim da je lopta uglavnom na polovini terena koja pripada Azijatima.

21.20 - Kada Iranci uspeju da igru prebace na pozicionu Nigerijci se nađu u problemi. Brzine im ne nedostaje, ali je druga priča sa kreativnošću. Nije lako probiti bunker od 10 igrača.

21.25 - Jedan dobar napad Irana... U pokušaju. Dva pasa petom su razmenili, ispostavilo se da to ipak nisu takvi majstori igre. A da, ipak, probaju jednostavnije?

Duel Emenikea i Hoseinija21.29 - Prva izmena na terenu. Iznuđena. Oboabona je morao van igre zbog povrede, ušao je 33-godišnji štoper Noriča Džozef Jobo.

21.31 - Vrlo lukav šut Ahmeda Muse! Oprobao se iz slobodnog udarca sa oko 30 metara, logičnije je bilo uputiti centaršut, ali je Musa pokušao da iznenadi izletelog Hađiđija. Umalo je i uspeo. Na kraju, ipak, samo korner.

21.33 - Uzvraća Iran!!! Prvi korner Irana, Gučaneđad je zahvatio loptu glavom, ali je Vinsent Enjeama paradom spasio Nigeriju. Sjajno je bio postavljen golman Lila.

21.38 - Bliži se kraj prvog poluvremena. Čini se da remi ne odgovara ni jednima ni drugima, ali šanse su retke. Očekivano. Nekoliko očajničkih pokušaja Nigerije.

21.45 - POLUVREME!!!

Bez golova posle prvih 45 minuta igre u Kuritibi. Nigerija je bila konkretnija u napadu, opasno pretila preko Onazija i Muse, ali je Iran imao najbolju šansu. Vinsent Enjeama je, ipak, uktorio pokušaj Čarltonovog Reze Gučaneđada. Rezultat kojim Iranci svakako mogu da budu zadovoljniji. Afrikanci će verovatno postajati sve nervozniji. Ali, azijski predstavnik se dobro brani.

22.03 - POČETAK DRUGOG POLUVREMENA!!!Alireza Hađiđi i Džozef Jobo

22.07 - Nema izmena u sastavima. Ne računamo naravno onu nigerijski iz prvog poluvremena.

22.09 - Još jedan pokušaj Gučaneđada. Ovaj put ni izbliza onako opasan.

22.11 - Menja Stiven Keši. Viktor Mozes ustupa mesto mnogo iskusnijem Šoli Ameobiju.

22.20 - Vrlo loš meč. Sasvim sigurno najnezanimljiviji u dosadašnjem toku turnira. Samo da se ne primi pelcer i na ostale timove.

22.24 - Nigerija ide glavom kroz zid. Ne zna kako da probije. Takvi naleti ostavljaju Irancima mnogo prostora za kontre. Ali, vrlo su to jalovi pokušaju Iranaca. Nešto opasnije je posle prekida. Evo sada šanse iz "skraćenog kornera". Gužva, na kraju je prbao Gučaneđad. Nebu pod oblake.

22.27 - Nigerija, sa druge strane, potpuno bezopasna iz prekida. Uostalom, potpuno bezopasna je tokom prvih 20 minuta drugog poluvremena.

22.28 - Piter Odemvingi je poslednji džoker Stivena Kešija. Interesantno, Karlos Keiroš još nije izvršio nijednu izmenu.

22.35 - Očajnički pokušaji Nigerije... Čini se da će ovo biti prvi meč bez golova na Mundijalu.

22.37 - Rotira i Keiroš. Iz igre je izašap Deđaga, a na terenu je 20-godišnji fudbaler holandskog NEC-a Alireza Jahanbakš.

22.48 - Druga izmena u Iranu... Utisak je, čisto da bi se zadovljila forma i ukrao koji sekund. Pokušali su sada Nigerijci, ali u poslednjem trenutku reaguje Puladi i izbacuje loptu u korner. Potom šut Ameobija i jedan dobro postavljen defanzivac Irana.

22.50 - KRAJ!!!

(FOTO: Action Imagess)


tagovi

reprezentativni fudbalBrazil2014EBrazil2014

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara