""
""

UŽIVO: Partizan protiv Okukinog i Jevtićevog Đijangsua 3:2 (KRAJ)

Vreme čitanja: 5min | ned. 03.02.13. | 15:34

Crno-beli igraju šesti kontrolni meč na pripremama i traže drugu pobedu protiv rivala koji je bio najprijatnije iznEnađenje šampionata Kine u prošloj sezoni

Partizan od 14.00 časova igra šesti kontrolni meč na pripremama u Antaliji. Crno-beli su do sada zabeležili tri poraza, jedan remi i jednu pobedu, a učinak će pokušati da poboljšaju protiv Đangsua, najprijatnijeg iznenađenja prošlog kineskog šampionata, koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Dragomir Okuka, a u špicu napada igra nekadašanji golgeter Crvene zvzde, Aleksandar Jevtić.

Izabrane vesti

Da podsetimo, izabranici Vladimira Vermezovića izgubili su od Ciriha (1:2), Sevastopolja (1:2) i korejskog Pohanga (1:3), igrali nerešeno protiv bečke Admire (1:1), a trijumfovali su protiv ukrajinskog Karpatija (1:0).

Vreme je danas u Antaliji sasvim korektno, ako se izuzme kiša, koja je padala jutros za vreme treninga crno-belih, ali je u ovom trenutku samo oblačno, bez kiše i vetra, uz temperaturu od 15° Celzijusa.

PARTIZAN – ĐIJANGSU 3:2 (1:1)
/Mitrović 5pen , 66, Šćepović 56pen - Fei 44 , Bali47/

Teren hotela Maks Rojal;
Sudije: Isa Kaš, Mustafa Aj, Ertugrul Čezikjašli;
Gledalaca: Oko 50;

PARTIZAN: Stojković - Živković, Miljković, Ivanov, Aškovski - Smiljanić, Ilić, Eliomar, Brašanac - Mitrović, Šćepović.
Klupa: Petrović, Stanković, Lazevski, Ninković, Marković Lazar.

ĐANGSU: Tan Če Fei, Mola, Ajc Bo, Čo Ju, Ren Hang, Uši, Džan, Šunka, Đis Jang, Lubo Fei, Jevtić.
Klupa: 26 Van Žen, 33 Šun Tao, 4 Ksi Ju, 28 Jang Si Jao, 18 li Ču, 17 Ču Čeng, 15 Go Fei, 36 Bali, 21 Krivec, 13 Hu.

UTAKMICA JE POČELA!!!

1. minut: Crno-beli izvode prvi udarac. Prilika da Marko Živković dokaže da je zreo da konkuriše za prvi tim crno-belih.

3. minut: Đijangsu je, inače, značajno oslabljen neigranjem povređenog Rumuna Kristijana DanaLačea, prošle sezone najboljeg strelca kineske Superlige sa 23 gola, a pritom i asistenta kod još 18 pogodaka Okukinih pulena.

4. minut: Penal za Partizan! Oboren je Stefan Aškovski.

5. minut: GOOOOOOOL!!!! Aleksandar Mitrović precizno u donji levi ugao. Lopta po zemlji u sam ćošak. Prošla je kroz mrežu, pa je na trenutak stvorila konfuziju. Ipak, crno-beli koriste prvu šansu i vode. Ohrabrujuć početak i prvi gol Mitrovića u Beleku.

postiže gol iz penala

10. minut: "Neću vas dvojica da mi se zaj....te tu!", viče trener Vermezović misleći na sporo izbacivanje lopte iz kaznenog prostora Partizana. Đijangsu je agresivno krenuo u napad u želj da izjednači. Đis Jang je uputio i prvi udarac na gol, ali lak plen za Stojkovića.

14. minut: Oštri protesti kineskih igrača koji smatraju da je Marko Živković igrao rukom u šesnaestercu Partizana. Utisak je da su bili u pravu, ali igra se nastavlja. U nastavku akcije Stojković izleće na Jevtića, koji je vratio loptu na peterac, ali je Ivanov bio najviši u skoku.

17. minut: Prodire Jevtić po levoj strani, ali Ivanov ponovo reaguje i izbacuje loptu u kornu. Potpuna inicijativa Đijangsua, u poslednjih par minuta viktorija pred golom Stojkovića, ali poslednji bedem pred njim odbija sve nalete rivala. 

20. minut: Crno-beli se trude da umrtve igru, jer im poziciona igra više odgoara protiv brzonogih Kineza. Uspevaju donekle u toj nameri, pa je terenska ravnoteža sada uspostavljena.

22. minut: Uzvraća Partizan! Šćepović je sjajno ostavio loptu Leo Silvi, koji se oprobao sa 18 metara, ali je bio za malo neprecizan.

24. minut: Prilika za Ščepovića iz slobodnog udarca sa nekih 20 metara. Samo živi zid. Čim odbrana pripomogne veznom kvartetu Partizan deluje opasnije. 

25. minut: Selektor Siniša Mihajlović je jednom prilikom rekao da Marka Šćepovića ne vidi kao klasičnu devetku, već kao igrača koji igra iza špiceva. Nešto poput Zlatana Ibrahimovića. Koliko god to čudno zvučalo nešto zajedničko postoji. I Šćepović, kao i Ibrahimović u reprezentaciji Švedske, ponekad mora da se vrati na sredinu terena kako bi pokupio loptu. Činjenica je da napadač crno-belih ne beži od odgovornosti. Uostalom, u prvih pet utakmica, u kojima je posigao tri gola, ostavio je najbolji utisak.

30. minut: Opet igrači Đijangsua traže penal. Sada zbog navodnog faula, ali bez osnova. 

31. minut: Na pomoćnom terenu treniraju igrači koji danas nisu predviđeni da igraju. Među njima i novajlije Nemanja Kojić i Predrag Luka, koji u rukama nose i dresove. Da li će već danas imati premijeru u Partizanu?

34. minut: Korner Partizana sa desne strane, Leo Silva je loše uhvatio volej, pa lopta odlazi u gol-aut. Crno-beli polako preuzimaju konce igre. 

35. minut: Đijangsu, doduše, i dalje ima nešto veći posed lopte, ali je njegova inicijativa jalova. Partizanu je otvoren prostor za polukontre i kontre, ali defanzivci previše bojažljivo prebacuju težište igre na protivničku polovinu terena.

39. minut: Novi sloodan udarac za crno-bele, na oko 20 metara sa desne strane. Aškovski... Pravo u živi zid.

41. minut: Prvi žuti karton na meču. Zapisan je Brazilac Mola zbog prekršaja nad Mitrovićem.

44. minut: GOOOOOL!!! Ivan Ivanov je krenuo za Jevtićem, pa se Lubo Fei neopaženo prošunjao kroz odbranu Partizana i izjednačio rezultat.

KRAJ POLUVREMENA!!!

Izjednačena i ne previše uzbudljiva utakmica. Gol sa penala već u petom minutu omogućio je crno-belima da igraju mirnije u nastavku, ali je koncetracija pala u samom finišu što je Đijangsu iskoristio. Dva gola iz dve jedine prave prilike u prvih 45 minuta.

Meču prisustvuje bivši selektor Srbije i novi trener Šandunga Radomir Antić.

Vladimir Vermezović i Radomir Antić

POČETAK DRUGOG POLUVREMENA!!!

Bez izmena u sastavu Partizana za sada.

47. minut: GOOOOOL!!! Đijangsu vodi sa 2:1. Pritiskom su Kinezi naterali Ivanova na grešku, koji je izgubio loptu, a potom uklizao ne bi se ispravio. Međutim, uspeo je samo da pogodi Balija, lopta se sa par metara odbila u mrežu, pa se prvotimac Đijangsua sasvim slučajno upisao u listu strelaca.

56. minut: Novi penal za Partizan. Jevtić je vukao Mitrovića za dres, pa sudija pokazuje na kreč što Kinezi ispraćaju osmehom uvereni da prekršaja nije bilo.

Mitrović u vazdušnom duelu

56. minut: GOOOOOL!!! Marko Šćepović je siguran egzekutor, pa se Partizan njegovim četvrtim golom u Antaliji, ujedno i poslednjim jer će napustiti pripreme i pridružiti se A reprezentaciji Srbije za duel sa Kiprom, stiže do poravnanja.

58. minut: Ninković i Jojić menjaju Lea Silvu i Brašanca.

66. minut: GOOOOOOOL!!! Konačno jedna uigrana akcija crno-belih. Ilić, pa Ninković, sjajna lopta u prostor za Aškovskog, pa povratna do usamljenog Mitrovića na petercu. Majstorski za drugo vođstvo Partizana - 3:2.

67. minut: Još sveže krvi u Vermezovićevom timu. Lazar Marković menja dvostrukog strelca Mitrovića

74. minut: Đi Sijang izbija sam pred Stojkovića posle kardinalne greške Miljkovića, ali fenomenalno reaguje golman Partizana koji nogom spasava svoj tim.

75. minut: Na teren će neočekivano i novajlija Kojić! Umesto kaparisane devetke, nosi broj pet na leđima. Iz igre izlazi Šćepović.

76. minut: Zicer za Balija, ali i neprecizan udarac ka otvorenom golu. Lopta je odskakutala pored stative.

82. minut: Predrag Luka debituje. Iz igre izlazi Lola Smiljanić.

84. minut: Saša Ilić u ulozi halfa. Izbija loptu sa gol linije!

85. minut: Na terenu Lazevski. Na klupi Aškovski.

KRAJ UTAKMICE I DRUGA POBEDA PARTIZANA U ANTALIJI!!!

Izveštava iz Antalije: Dejan Stanković
dejan.stankovic@mozzarbet.com

Foto: partizan.rs 


tagovi

Aleksandar JevtićAntalija 2013Dragomir OkukaĐangsuFK PartizanSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara