""
""

Vajdenfeler dobija naslednika: Borusija želi prvaka sveta poniklog u Mančester Junajtedu

Vreme čitanja: 2min | uto. 18.11.14. | 19:22

Jirgen Klop planira zamenu na golu Milionera, a prva želja je reprezentativac Nemačke

Borusiji iz Dortmunda nikako ne ide ove sezone. Milioneri u Bundesligi ne mogu da se sastave, pa trijumfi u Ligi šampiona donekle izvlače stvar. Ipak, jasno je da Klopova ekipa ima mnogo problema i da se u januaru ili narednog leta moraju dovesti pojačanja koja će doneti kvalitet i napredak za razliku od prošloletošnjih akvizicija Imobilea, Kagave ili Ramosa.

Izabrane vesti

Jedna od kritičnih pozicija na kojoj se može očekivati promena je i mesto čuvara mreže. Vremešni Roman Vajdenfeler gazi svoju 13. sezonu u žuto-crnom dresu, ali sa 34 godine više nije tako pouzdan kao u vreme kada je Borusija dominirala nemačkim fudbalom. Zato nemački mediji najavljuju da će Borusija narednog leta potražiti zamenu za Vajdenfelera kojem ugovor ističe 2016. godine i neće biti produžen.

Prva meta je već određena. Reč je o Hanoverovom čuvaru mreže Ronu-Robertu Cileru.

Ciler je standardan na spisku nemačkog selektora Joakima Leva, prošlog leta je bio član tima koji je osvojio Mundijal i važi za prvu alternativu nedodirljivom Manuelu Nojeru. Već nekoliko sezona brani na visokom nivou i jedan je od golmana koje u Nemačkoj veoma cene. Jasno je da prerastao skromne ambicije Hanovera, a prelazak u Dortmund bi bio korak napred koji je dugo čekao.

Nemački mediji navode da je Borusija spremna da za Cilera izdvoji sedam miliona evra. Upravo toliko iznosi i otkupna klauzula u Cilerovom ugovoru sa Hanoverom, koji ističe 2017. godine. Ciler je u Hanover došao iz Mančester Junajteda gde je kao tinejdžer proveo pet godina, ali nikada nije dobio priliku da debituje za Crvene đavole. Kasnije su u Mančester Junajted priznali da su pogrešili što Nemcu nisu pružili pravu šansu, a prošlog leta se Liverpul pominjao kao zainteresovan za golmana Hanovera.

Rezervne opcije za Borusiju ukoliko Ciler ne prihvati ponudu su mladi Timo Horn iz Kelna i Kevin Trap iz Ajntrahta iz Frankfurta.

(FOTO: Action images)


tagovi

Borusija DortmundEvropaNemackaRoman VajdenfelerRon Robert Ciler

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara