""
""

Valensija kroz porođajne muke do boda protiv Valjekana! Negredov projektil sa preko 40 metara bio je nedovoljan (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.01.16. | 13:50

Slepi miševi se dva puta vraćali u život, imali inicijativu, ali nije im se dalo...

U Kupu kralja bez premca, u Primeri za pobedu ne znaju već devet utakmica! Fudbaleri Valensije nastavljaju svoj slobodan pad u španskom prvenstvu, pošto nisu uspeli da uzmu tri boda ni protiv najlošijeg gosta u šampionatu, Rajo Valjekana – 2:2. 

Izabrane vesti

Na kraju će ekipa Gerija Nevila još i biti zadovoljna što je uspela da uzme bar manji deo kolača, jer je čak dva puta morao da se vraća iz mrtvih i da stiže vođstvo inspirisanih gostiju iz Madrida. Svega dva minuta delilo je Valjekano do prve pobede u gostima još od duela sa Las Palmasom i prekida crne serije koja traje već skoro četiri meseca, odnosno devet utakmica. Ali, jedan trenutak beskrajne želje i totalne ofanzive na gol rivala doneo je i pogodak koji je kreirao Zakarija Bakali, a ulogu egzekutora imao je Pako Alkaser

U knjigama će ipak biti upisano to da je Valjekano bio tim koji je koristio šanse koje su se ukazale, iako ih je bilo u velikom broju, na obe strane. Vođstvo Valjekanu doneo je Hozabed u 15. minutu utakmice, ali je njegov pogodak anulirao Alvaro Negredo u uvodnoj fazi drugog poluvremena. I to na kakav način! 

Prihvatio je loptu gotovo pored polukruga na sredini terena, malo je pomerio u stranu i poslao neodbranjiv hitac. Tačnije, iskoristio je lošu poziciju u kojoj se nalazio golman Karlos i Valensiju vratio u život. Ipak, novi gol velike nade delo je Dijega Ljorentea, koji je iskoristio Hozabedov ubačaj posle kornera, skočio najviše što je mogao i zatresao mrežu bez velikih problema. Jednostavno, bio je nezaustavljiv.

Senku na utakmicu mogao je da baci detalj koji je prethodio drugom golu Valensije. Igrao se 86. minut kada je Alkaser odlično prevario protivnikovu ofsajd zamku i postigao gol, ali je greška linijskog sudije mogla domaćina da ostavi bez gola. Na kraju je Pako ipak dobio svoj pogodak, samo nekoliko trenutaka kasnije, dok je Valensija ostala da vida nove rane...

PRIMERA - 20. kolo

Subota:
Sevilja - Malaga 2:1 (2:0)
/Gameiro 40, 42 - Čarls 72/

Selta - Levante 4:3 (2:0)
/Guideti 35, 40, Aspas 57, Oreljana 84 - Dejverson 63, Lopez 66, Morales 89/ 

Viljareal - Betis 0:0

Real Sosijedad - Deportivo 1:1 (0:1)
/Prijeto 75. penal - Luis Alberto 26/

Nedelja:

Valensija - Rajo Valjekano 2:2 (0:1)
/Negredo 55, Pako 88 - Hozabed 15, Ljorente 69/

16.00: Real Madrid - Sporting Hihon
18.15: Las Palmas - Atletiko Madrid
18.15: Hetafe - Espanjol
20.30: Barselona - Atletik Bilbao

Ponedeljak:
20.30: Eibar - Granada

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!


tagovi

ValensijaŠpanijaRajo ValjekanoPrimeraPako AlkaserGeri NevilEvropaDijego LjorenteAlvaro Negredo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara