""
""

Valensija opet otvara poglavlje - štoper! Mangala je najveći san, a realnost Nkulu

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.01.16. | 15:50

Ajmen Abdenur nije zadovoljio apetite Slepih miševa, sada se kreće u novu akciju...

Posle Nikolasa Otamendija u Mančester Siti niko nije dovoljno dobar. Tako se bar čini gledajući aktuelnu situaciju u Valensiji, koja je letos dugo vagala i tražila pravu zamenu za argentinskog štopera i na kraju izabrala Ajmena Abdenura. Međutim, kako javlja posredično uvek dobro upoznati lokalni list Super Deporte, u Valensiji nisu baš najzadovoljniji izborom koji je napravljen, pa je zbog toga razvijena najnovija strategija da se krene u napad na dvojicu defanzivaca koja su takođe bila u opticaju - Elijakima Mangalu iz Mančester Sitija i Nikolasa Nkulua iz Marselja. 

Izabrane vesti

Mangala je letos odbio da se preseli na Mestalju kada je u suprotnom pravcu krenuo Otamendi, uz uverenje koje je dobio od Manuela Pelegrinija da će igrati. Bila je Valensija uporna jako dugo, jer je Mangala bio prvi pik tadašnjeg trenera Nuna Espiritu Santa, tačnije prijateljske „kombinacije“ koju imaju prvi čovek kluba Peter Lim i superagent Žorž Mendes, ali je igrač izrazio želju da ostane na Etihadu i bori se za minutažu. Ipak, kako je od starta sezone odigrao tek 12 utakmica u svim takmičenjima, a kod Mangale vlada određeno nezadovoljstvo, Valensija je ponovo otvorila poglavlje i pokušaće da iskoristi trenutak i ugrabi 40.000.000 evra plaćenog štopera. 

U ovom trenutku realnija opcija je defanzivac Marselja Nkulu. Iz više razloga. Pre svega, jer je Valensiji potrebno hitno rešenje u srcu odbrane, a Nkulu je spreman da već sada Velodrom zameni Mestaljom. Razlog? Činjenica da Nkuluu ugovor sa Olimpikom ističe u junu, pa je Marselj navodno spreman da zatraži tek nešto više od tri miliona evra na ime obeštećenja. Prošlog leta Valensija je klubu iz lučkog grada nudila oko 8.500.000 evra, ali je nekadašnji evropski šampion odbio tu sumu, u nadi da će sa reprezentativcem Kameruna postići dogovor o produžetku saradnje. 

Valensija će morati brzo da reaguje, jer se za Nkulua interesuju još Fjorentina, Lacio, Napoli, Sevilja i Totenhem, a kako pomenuti list ističe, igrač ima želju da se oproba na Pirinejskom poluostrvu. 

Do kraja prelaznog roka ostalo je još 13 dana...

Sve informacije sa transfer pijace možete pogledati u našem dnevnom blogu "TRANSFERI UŽIVO", klikom na naš tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK 2016" ili na našem Specijalu "PRELAZNI ROK".

>>>> MOZZART Sport pratite i na našoj novoj Fejsbuk stranici <<<<

(FOTO: Action Images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016ValensijaŠpanijaPrimeraPremijer ligaMarseljnikolas NkuluMančester SitiLiga 1FrancuskaEvropaEngleskaElijakim Mangala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara