Valijente puca od samopouzdanja: Odbrana je naša snaga

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.02.19. | 11:04

Crno-beli na poslednjih pet superligaških utakmica nisu primili gol

Igrao je u Španiji, Izraelu i Belgiji, ali tek dolaskom u Srbiju spoznao je Mark Valijente suštinsko značanje gradkog derbija. U prethodnim klubovima nije imao prilike da oseti kako je to kad „stomak kuva“ u iščekivanju sudara sa komšijama, da bi u Partizanu uživo spoznao zašto je beogradski duel večitih jedan od cenjenijih u svetu fudbala.

Iako, svakako, ne i najglamoruzniji.
Prijtalji me često pitaju da uporedim ovaj derbi sa španskim El Klasikom. Rekao bih da je u Srbiji srčaniji, dok se španski gleda širom sveta“, ocenio je Valijente u predvečerje duela sa Crvenom zvezdom.

Izabrane vesti

U taj meč crno-beli ulaze sa 15 bodova manjka na tabeli, ali sa mnogo više optimizma nego jesenas, pošto su dobli uvodna dva susreta prolećnog dela prvenstva.
Na svakoj utakmici želimo da pružimo maksimum i nastavimo dobre partije kojima smo počeli ovu polusezonu. Nadamo se da će tako biti i u derbiju. Nema euforije, mirno i staloženo čekamo subotu veče“.

Posebno ohrabrenje za nekadašnjeg odlikaša Barselonine La Masije je u saznanju da Parni valjak poslednjih pet kola nije primio gol i da kao najčvršća defanzivna linija Superlige stiže na Marakanu.
„Imamo dobru odbranu, to je naša snaga. Ipak, derbi nije obična utakmica i koncentracija mora da bude 90 minuta jednaka u svim segmentima. Kad govorimo o defanzivi, čitav tim radi na tome i nadamo se da ćemo tako i nastaviti. Ovakve utakmice odlučuju detalji i ako želimo pobedu na njih treba obratiti pažnju. Pratio sam nekoliko utakmica Crvene zvezde, igra dobro, posebno kad je domaćin. Za nas je važno da igramo kao što znamo svih 90 minuta“.

Navija Valijente da se opet jedan stranac upiše u listu strelaca, što je poslednjih godina trend Partizana u sudarima sa Crvenom zvezdom.
Mi smo tim, a ova utakmica je posebna. Radujemo se bilo da Rikardo Gomeš ili neko od saigrača pogodi cilj, posebno na derbiju. Važan je dobar rezultatr, ali da pre svega u centru svega bude fudbal, gde će pobediti bolji“, dodao je Mark Valijente, uz opasku da se Strahinja Pavlovićodlično pokazao na utakmici sa Proleterom“.

Možda mu on bude partner i u subotu od 18.00?

FOTO: Star sport


tagovi

Mark ValijenteFK Partizan159. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara