Van der Sar se prisetio Vidićevih početaka u Junajtedu: Borio se s Van Nistelrojem na treninzima, hteo je da nas zadivi

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.02.18. | 15:30

Srbin u poseti Ajaksu

Legendarni golman i sadašnji izvršni direktor Ajaksa Edvin van der Sar iskoristio je prijateljske veze kako bi na Amsterdam arenu doveo Nemanju Vidića. Jedan od najboljih štopera u novijoj fudbalskoj istoriji bio je specijalni gost Ajaksa gde je posmatrao treninge mlađih kategorija, sve u sklopu Vidićeve prakse za dobijanje trenerske licence. 

Tom prilikom ekipa klupske televizije odradila je priču sa dvojicom čuvenih asova koji su zajedno obeležili zlatni period Mančester junajteda.
„Došao sam u posetu prijatelju Edvinu. Želim da pogledam kako se radi u Ajaksu i kakvi su treninzi. Ajaks je poznat kao klub sa brojnim talentima. Pratim kurs za dobijanje trenerske licence i putujem često kako bih što više učio“, rekao je Vidić, vidno impresioniran onim što Ajaks ima da ponudi:
„Čini mi se da Ajaks prerano gubi svoje najvrednije bisere. To je, nažalost, fudbalski svet u kojem danas živimo. Ali ovo je i dalje klub koji želite da posetite i učite. Zato sam srećan što sam ovde“.

Izabrane vesti

Van der Sar se prisetio vremena kada je Vidić tek stigao u Mančester junajted iz moskovskog Spartaka, kada je zapravo krenulo pisanje novih stranica istorije...
„Sećam se da kada je došao u klub, još je bio nepoznat igrač. Ali njegovi kvaliteti bili su odmah primetni. Pokazao je veliku želju da napreduje. Vodio je brojne duele s Van Nistelrojem na treninzima. Hteo je da nas zadivi“, poručio je Van der Sar.

Holandski as govorio je i o njegovom odnosu sa Vidićem, ali i tadašnjim defanzivnim bedemom koji su čini Rio Ferdinand, Patris Evra i Geri Nevil.
„To je bio temelj ekipe u to vreme. Oduvek sam govorio da sam dobar golman, ali najvažnije je da imaš prave ljude oko sebe. Tako smo zajedno radili na tome da napredujemo na terenu“.

Novinari Ajaksove televizije pitali su Vidića da li bi želeo da bude trener u klubu jednog dana?
„Iskreno, nemam ideju šta bih hteo da radim. Želim da učim što je više moguće. Kao što je Edvin rekao, u fudbalu vam se uvek otvaraju brojne mogućnosti, a ja želim da nađem ono što će mi najviše odgovarati“.


tagovi

Nemanja VidićEdvin van der Sar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara