""
""

Van Gal: Nameštaljke? Prvo pomislim na meč Dinamo Zagreb – Lion (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | uto. 05.02.13. | 19:44

Selektor Holandije dao zanimljiv komentar na aferu o kojoj bruji cela Evropa podsećajući na kontroverzni meč u Maksimiru kada je Lion dao sedam golova Dinamu i zahvaljujući upravo gol razlici, eliminisao Ajaks

Povodom otkrića Europola o nameštanju utakmica, čitava fudbalska Evropa bruji o tom skandalu. U jeku priprema za prijateljski meč sa Italijom, oglasio se i selektor Holandije Luj Van Gal koji tvrdi da nikada nije bio na klupi u nekom meču gde je rezultat unapred bio poznat.

Van Gal priznaje da, kada se pojavila informacija o nameštanju mečeva Lige šampiona, prvo što mu je palo na pamet bio je meč između Liona i Dinama iz Zagreba (7:1), kada je defanzivac Modrih namignuo francuskom napadaču tokom igre.
„Samo sam pomislio na to. Ništa još nije dokazano tako da moramo biti oprezni sa tim. Nešto mora da se istraži na odgovarajući način. Zato sam samo razmišljao o tome i nikad ništa nisam rekao o tome“, rekao je Van Gal.

Izabrane vesti

Mišljenje Van Gala je prilično zanimljivo obzirom da je rezultat ove utakmice na kraju bio koban po Ajaks koji nije uspeo da se plasira u nokaut fazu Lige šampiona jer je grupnu fazu završio na trećem mestu odmah iza Liona, zbog lošije gol razlike.


tagovi

Dinamo ZagrebDomagoj VidaEvropaFrancuskaHolandijaHrvatskaLiga šampionaluj van galnamestene utakmiceOlimpik Lionsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara