"Nenad Vanić"
"Nenad Vanić"

Vanić: Igrao sam fudbal 28 godina i znam – takav penal se ne svira!

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.08.14. | 21:29

Večita debata o „napucanoj“ dobila je novi čin

Nenad VanićDa li namera da se igra rukom bitna ili ne? I da li se o tome uopšte može govoriti kada se rukom zaustavlja lopta koja ide u okvir gola? Trener Donjeg Srema Nenad Vanić smatra da se prilikom odluke o penalu moraju sagledati svi aspekti situacije. Pa tako ceni da je Petar Piper pogrešio kada je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena svirao najstrožu kaznu za njegov tim, iako je bilo očigledno da je Stefan Bukorac rukom zaustavio šut Petra Škuletića čiji je kasniji gol pogurao Partizan do pobede od 3:0.
"Igrač jeste igrao rukom, pošto ga je lopta pogodila u lakat. Ali, kada odbrambeni igrač izlazi u blok, ne postoji drugačiji način nego da mu ruke budu u vazduhu. I to dobro znaju i sudije. Ja sam 28 godina igrao fudbal i takav penal se ne svira. Da smo mi imali takvu situaciju protiv rivala, nikada nam ga ne bi svirali. Ali, nećemo na to da se obaziremo, tražićemo greške u nama", decidan je Vanić posle meča trećeg kola Superlige u kojem je Donji Srem, uprkos na kraju ubedljivom porazu, ostavio sasvim solidan utisak.

Posebno u prvih 45 minuta.
"Ne mogu da budem zadovoljan rezultatom koji je previsok u korist Partizana, ali mogu time što je bilo dosta situacija u kojima smo napravili probleme crno-belima. I ako moramo da izgubimo, onda bolje da izgubimo kada im stvorimo probleme".

Izabrane vesti

Zvonko VargaPomoćni trener Partizana Zvonko Varga nije se osvrtao na sporni detalj.
"Zadovoljni smo jer smo ispunili dva cilja postavljena pred utakmicu. Prvi: da pobedimo i da zadržimo prvo mesto na tabeli. Drugi: Da odmorimo neke igrače za revanš sa Nefčijem. I zato smo svesno odmarali Drinčića, Ninkovića i u prvom poluvremenu Sašu Ilića i Danka Lazovića. U prvih 45 minuta nam je nedostajalo možda malo više energije, ali smo postigli gol i otvorili utakmicu, dok smo u drugom ulascima Ilića i Lazovića definitvno prelomili meč u našu korist, imali više situacija za gol i poptunu kontrolu nad utakmicom".

Kad je reč o Ninkoviću on nije samo "odmaran", već je i "hlađen" zbog blede partije u prvom susretu sa Nefčijem i kasnije svađe sa delom navijača Partizana.
"Ima i toga između ostalog. I zbog toga je predahnuo. Ali, on se vraća u konkurenciju već za sledeći meč u četvrtak", spušta loptu Varga.


tagovi

donji sremNenad VanićNikola NinkovićFK PartizanPetar PiperSrbijaStefan BukoracSuperligaZvonko Varga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara