"Nenad Vanić"
"Nenad Vanić"

Vanić: U Ivanjicu po bod da budemo sigurni

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.05.16. | 12:46

Metalac spreman za gostovanje kod Javora

Nenad VanićFudbaleri milanovačkog Metalca u 35. kolu Superlige Srbije gostuju u Ivanjici gde će odmeriti snage sa finalistom ovogodišnjeg Kupa ekipom Javora. Trener Metalca Nenad Vanić u izjavi za MOZZART Sport podvlači da je njegovoj ekipi potreban bod da bi se i teoretski obezbedio opstanak u eliti.
"Naš domaćin ima 24 poena, jedan više od nas, i on se obezbedio od ispadanja. Takođe, Javoru je u prvom planu utakmica sa Partizanom u finalu srpskog Kupa. Mislim da će biti rasterećeni u duelu sa nama, pa će to otežati naš zadatak. Želimo makar jedan bod", kaže za naš portal Vanić.

Jedan od vaših ciljeva za ovu sezonu je bio da se sačuva status Superligaša?
"U jednom trenutku se pojavila šansa da se plasiramo u plej-of grupu, ali nam je to izmaklo. Onda smo aktivirali plan B da se sačuva elitni rang i na korak smo od tog cilja.  Sa time bićemo delimično zadovoljni".

Izabrane vesti

Kako vi komentarišete nov sistem takmičenja i dodatne utakmice u plej-ofu odnosno plej-autu?
"Možda je najbolje da se završe još ova tri kola, mi posle Javora igramo sa Radom i Pazarom, pa da potom dam neko svoje viđenje. Ovako na prvu loptu ovaj sistem ima i pozitivnih strana, i minusa. Zvezda je izgubila onu ubedljivu bodovnu razliku i da je odigrala još jednu utakmicu lošije dovela bi u pitanje titulu. Sa druge strane dobilo se na neizvesnosti utakmica, svaka je bitna. Sad i klubovi iz plej-auta imaju više bodova nego Voždovac koji je u plej-ofu. Ali pričaćemo na tu temu kad se sve završi".

Kakav će biti vaš status u Metalcu po okončanju sezone?
"Postoje indicije da će se saradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo, ali i o tome je rano da govorim. Svi čekamo da i teoretski obezbedimo opstanak. Metalac raste kao klub, sve pohvale upravi na načinu koji vodi klub. Po ovakvom principu treba da rade i ostale ekipe. Biće mi drago da produžimo saradnju", zaključio je Vanić.

Utakmica Javor - Metalac igra se u subotu od 19 sati.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: Star Sport.


tagovi

SuperligaSrbijaNenad VanićMetalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara