""
""

Varga: Ne smemo da potcenimo Širak

Vreme čitanja: 2min | čet. 04.07.13. | 15:51

„ali ni da ga precenimo“, kaže pomoćni trener Partizana posle izvidnice u Gjurmiju

Od specijalnog izveštača MOZZART Sporta iz Slovenije

 

Izabrane vesti

Putovao je Zvonko Varga 13 sati od Pohorja do Gjumrija, još toliko u povratku iz Jermenije natrag do Slovenije, a kad se odmorio od krstarenja Evropom preneo je Vuku Rašoviću utiske sa meča Širak – Tre Pene (3:0), zatim impresije podelio i sa izveštačima beogradskih medija sa priprema Partizana.

Prema svemu što je pomoćni trener crno-belih video u prvoj utakmici uvodne runde kvalifikacija za Ligu šampiona opšti je utisak da prvak Srbije ne bi smeo da ima većih problema da nastavi evropski put i posle 24. jula.
Širak je solidna ekipa, ne smemo je ni preceniti, ni potceniti. Tre Pene je mnogo slabiji od najboljeg jermenskog tima i zato nisam mogao da dobijem sve odgovore, kada je reč o igri domaćina. Njihova pobeda nije dolazila u pitanje, ali ako budemo igrali kako umemo, verujem da problema neće biti”, kaže Zvonko Varga.

On je kao prvu pretnju po gol Partizana locirao momka koji se istakao pogocima u utorak popodne.
Širak ima nekoliko zanimljivih fudbalera, prevashodno prvu zvezdu meča, Fofanu, strelca sva tri gola. Momak iz Obale Slonovače mi nije toliko zapao za oko zbog golova, već kretanja, otvaranja. Reč je o nezgodnom špicu za čuvanje, traži loptu u dubinu i stvarno je brz. Osim njega, valja obratiti pažnju na levog spoljnjeg Agvana Davojana i Karena Murađana, što znači da im je ta strana protiv predstavnika San Marina funkcionisala bolje od desne”.

Varga dodaje da je atmosfera na stadionu u Gjurmiju daleko od vatrene, da se navijači čuju sporadično, tek kad njih tim stvori priliku ili postigne gol, pa ni sa te strane crno-beli ne bi trebalo da osete pritisak.
Pre utakmice smo dobili informaciju da Širak igra u sistemu 4-1-4-1, ali za ovu utakmicu je primenio sistem u 4-4-2, pri čemu se dva solidna špica, dva centralna vezna i dva spoljna ofanzivna transformišu u 4-2-4. Pažljivo sam snimao meč, razmišljao da li je moguće da domaćin nešto želi da sakrije. Neke stvari nisu mogle da se vide u defanzivi, a za to je “kriv” i Tre Pene, jer je prvu šasnu stvorio tek u 75. minutu, a korner izveo u 90”, završio je Varga, dodavši da se za dve sedmice najavljuju visoke temperature u Gjurmiju i da je rezultat prvog meča takav da Širak sigurno ide dalje, pa verovatno nema potrebe da Vuk Rašović salje izvidnicu i u San Marino.

Sve vesti sa priprema Partizana i Crvene zvezde možete pratiti na našem specijalu.

(FOTO: partizan.rs)

 


tagovi

Liga šampionaFK Partizanpripreme 2013SrbijaSuperligaZvonko Varga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara