""
""

VEČITI DERBI U FINALU: Pobeda Partizana u senci novih nereda Grobara! (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.04.13. | 22:51

Očigledno je da nekim "ljudima" nije dovoljno to što blate našu zemlju na terenima širom Srbije, već su prešli i u goste, gde su se najvatrenije pristalice crno-belih potukle sa lokalnom policijom

Regionalno takmičenje konačno je dobilo finalni par, a u subotu od 20.30 gledaćemo peti večiti derbi ove sezone i duel Crvene zvezde i Partizana.


Igokea – Partizan mt:s 57:63 (15:17, 10:6, 15:18, 17:22)

Izabrane vesti

Dvorana: Hala sportova Laktaši
Gledalaca: 3.200
Sudije: Sašo Pukl, Matej Boltauzer, Damir Javor

Igokea: Adamović, Dozet 2, Jorović 2, Komatina 4, Gajović, Šulović, Bocka, Brkić 6, Hemonds 15, Joksimović 9, Edvards 19, Štemberger

Partizan: Lovernj 12, Milutinov, Vesterman 4, Gordić 2, Lučić 11, Milosavljević 9, Bogdanović 5, Gagić 5, Musli, Čakarević, Đekić, Bertans 15


Posle očajne utakmice tokom prvih 20 minuta, u drugo poluvreme svi su ušli sa nadom da će utakmica opravdati epitet velikog derbija, koji definitivno to nije bio, bar ne na parketu. Partizan je u drugom poluvremenu zaigrao mnogo bolje, konkretnije, ređali su se poen za poenom i na kraju crno-beli su zasluženo slavili u prepunoj Hali sportova u Laktašima! Ipak, trijumf beogradskog kluba ostao je u senci nereda i haosa koji su napravili najvatreniji Grobari na svojoj tribini - 63:57!
BertransUvodni minuti drugog poluvremena nisu doneli neki veći pomak po pitanju broja postignutih poena, ali, viđena je mnogo kvalitetnija košarka nego ranije. Igokea je iskusno čuvala svoju prednost, bez obzira što se kretala između tri i pet poena, izabranici Duška Vujoševića nisu uspeli da anuliraju prednost svojih večerašnjih protivnika.

Čovek koji je predvodio napad domaćina bio je Korsli Edvards, dok su goste u igri drža Bertans i Lovernj

Ipak, do kraja četvrtine crno-beli su uspeli da dođu do nerešenog rezultata i prvog vođstva još od kraja prve četvrtine, a rezultatom 41:40 završena je treća deonica, zahvaljujući trojci Bogdanovića i pogođenom bacanju Lovernja.

U poslednjoj deonici Partizan  je lagano gradio prednost, iz napada u napad razlika je bivala sve veća.

Taman kada su dešavanja na parketu počela da budu sve zanimljivija, usledio je kratki prekid zbog tuče "navijača" Partizana sa pripadnicima javnog reda i mira.
GrobariBruka, sramota, tuga, čemer i jad. Ne postoje reči koje bi mogle da objasne ponašanje "ljudi" koji na sportske manifestacije dolaze samo kako bi pravili nerede, pometnju i izazvali opšti haos i paniku! 

Grobari su posle fenomenalnog navijanja u prvih 20 minuta još jednom pokazali kako ne treba da se bodri klub koji im je u srcu i duši. I to sve zbog samo zato što misle da su iznad svega, pa i zakona i države. Ajde što ne poštuju naše, ali što ne poštuju ni tuđe! To je tek bruka!
GrobariPosle kraće pauze utakmica je nastavljena, a pauza kao da je prijala gostima iz Beograda, koji su za kratki vremenski period potpuno izrešetali koš Igokee i stekli 12 poena prednosti.

Do kraja meča Partizan je rutinski sačuvao prednost i rezervisao kartu za novo finale i peti večiti derbi ove sezone, upisavši tako prvi trijumf nad Igokeom u Laktašima - 63:57. 

Piše: Nikola Stojković 
nikola.stojkovic@mozzartbet.com


tagovi

BiHBranko JorovićDavis BertansDragan MilosavljevićEvropaFajnal forhemondIgokeaJadranska ligaKorsli EdvardsMilan DozetFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara