"Marko Vejinović"
"Marko Vejinović"

Vejinovićev bivši trener: Pojedini igrači Ajaksa ne mogu ni da mu čiste kopačke

Vreme čitanja: 1min | sre. 19.11.14. | 17:38

Srpskog igrača veoma cene stručnjaci koji su sarađivali sa njim, najavljuju da bi njegov sledeći korak trebalo da bude dostizanje vrhunskog nivoa u Holandiji

Marko VejinovićVezista Vitesea Marko Vejinović je hit Eredivizije sa šest golova u 12 nastupa, a izdanak Ajaksove škole fudbale je ostavio i odličan utisak na holandske trenere koji su u prošlosti sarađivali sa njim.

Gertjan Verbek je trenirao Vejinovića godinu dana u Heraklesu iz Almela, a veruje da je sledeći korak srpskog igrača dostizanje vrhunskog nivoa u Holandiji.
„Za Marka je veoma bitno da prolazi na ovom nivou, da ima stabilnu godinu. Kada treba da ode? Ako misli da je najbolji u Viteseu, naučen je. Sledeći korak bi trebalo da bude dostizanje apsolutnog vrha u Holandiji, mada nema mnogo timova iznad Vitesea“, rekao je bivši trener Fejenorda.

Izabrane vesti

Vejinović je sedam godina proveo u čuvenoj fudbalskoj školi Ajaksa, a pre toga je igrao za mnogo manje poznatu Zeburgiju, tamo ga je trenirao Majk Kolf, a stručnjak je očekivao da će ga Kopljanici već ovog leta vratiti na Amsterdam Arenu. Stručnjak je pritom dodao da je vezista danske reprezentacije i igrač Ajaksa Niki Zimling za klasu ispod Vejinovića
„On dolazi iz Amsterdama, a ima i iskustvo igranja za druge timove. Letos su doveli Nikija Zimlinga, a po mom mišljenju Zimling Vejinoviću ne može ni da mu čisti kopačku“, rekao je Kolf.

(FOTO: Action images)


tagovi

AjaksEredivizijaEvropaGertjan VerbekHolandijaMajk KolfMarko VejinovićNiki ZimlingVitese

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara