"Kamil Grosicki"
"Kamil Grosicki"

Velemajstor Grosicki okrenuo Nant! Tuluzu prijala nula (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.10.16. | 22:10

Sjajni Poljak ušao s klupe i preslikanim golovima doneo trijumf Renu

Kamil Grosicki

Nisu se pretrgli strelci u prvim poluvremenima utakmica večerašnjeg programa u francuskoj Ligi 1, ali je zato mnogo bolje bilo u nastavku kada smo videli nekoliko uzbudljivih goleada i preokreta. Najzanimljiviji desio se na čivenom La Bužoaru u Nantu, gde je Ren nadoknadio gol zaostatka sa poluvremena i slavio protiv domaćina sa 2:1.

Izabrane vesti

Emilijano Sala doveo je Kanarince u prednost u finišu prvog dela, ali je u nastavku velemajstor Kamil Grosicki rezervista, sa dva gola doneo pobedu svom timu. Oba su pala po istom šablonu, za oba je zaslužen krilni napadač Medipa koji sjajno menja Osmana Dembelea, a Poljak je maestralno pogodio oba puta, nakon što je dobijao loptu na penaltik.

Važna pobeda za Ren kojom se ovaj tim približio samom vrhu tabele, a uspeo je da prestigne i Bordo koji nije uspeo da savlada Nansi na svom terenu. Jedan od najslabijih timova u ligi odoleo je favorizovanom protivniku, a najzaslužniji za bod gostiju bio je Entoni Kura koji je sjajno pobegao odbrani rivala i šokirao Žirondince u 74. minutu.

Tuluz nije uspeo da nastavi sa serijom pobeda. Jedno su izabranici Paskala Duprea kada igraju kući gde su obarali PSŽ i Monako, a sasvim drugo kada izađu van Munisipala, ali su večeras sigurno zadovoljni bodom protiv solidnog Anžea (0:0) jer njihov rival ne gubi često kod kuće.

Lil je oborio Bastiju na svom terenu, a za trijumf se pobrinuo heroj Portugalije na Evropskom prvenstvu Eder koji je postigao drugi gol u trijumfu nad Bastijom od 2:1. Gosti su samo uspeli da smanje rezultat u finišu, ne i da poptuno preokrenu meč.

Dižon je zakucao poslednjeplasirani Lorijen, a nesrećni gosti nisu uspeli da odole do same završnice. Iskusni defanzivac Žordan Lotie uspeo je da preduhitri pištaljku glavnog sudije i u nadoknadi vremena donese važan trijumf.

LIGA 1 - 10. KOLO:

Petak:
Monako - Monpelje 6:2 (1:1)
/Falkao 36pen, Mbape 49, Žemerson 64, Žermen 74, Lemar 76, Traore 59 - Budebuz 9, 61/

Subota:
Lion – Gengan 1:3 (1:0)
/Lakazet 37 - Salibu 46, Koko 52, 77/

Bordo – Nansi 1:1 (0:0)
/Menez 55 - Kura 73/

Lil – Bastija 2:1 (0:0)
/Korčija 52, Eder 57 - Dijalo 71/

Dižon – Lorijan 1:0 (0:0)
/Lotie 90+2/

Anže – Tuluz 0:0

Nant – Ren 1:2 (1:0)
/Sala 42 - Grosicki 58, 75/

Nedelja:
15.00 Kaen - Sent Etjen
17.00 Mec – Nica
20.45 PSŽ - Marselj

(FOTO: Action images)


tagovi

RenLilLiga 1Kamil GrosickiFrancuskaBordoBastija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara