""
""

Veličković: Da se bijemo na terenu, a sve ostalo će doći...

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.16. | 09:18

"Dosadili smo više s ovakvim završnicama, ali pobeda se pamti. Svako je iskoristio te naše prazne minute i to je ono što me ’bode’ i što ne mogu da shvatim", istakao je kapiten Partizana

Partizanova pretplata na dramatične završnice.

Izabrane vesti

Srpski vicešampion odigrao je još jednu triler utakmicu, okončavši iscrpljujući ritam trijumfom protiv Zjelone Gore (58:56), drugim u premijernom izdanju prvorangiranog takmičenja pod okriljem FIBA. Nekolicina grešaka, promašenih šuteva, ali i velika borbenost obeležili su utakmicu koja će, prema rečima većine aktera, ostati upamćena samo po rezultatu...

Trenutak koji je odlučio da li dva boda ostaju u Beogradu ili "putuju" u Poljsku dogodio se 13 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene, kada je Novica Veličković umirio loptu u reketu i pogodio zicer postavivši konačni rezultat.
"Bane je igrač koji vidi sve, to je njegov kvalitet. Pratio sam ga gde je, šta radi, utrčao i poentirao. Koš je opet njegov, ako mene pitate. Kao i onaj protiv Ludvigzburga", rekao je Veličković komentarišući poslednju akciju.

Osvrnuo se kapiten crno-belih na utakmicu u kojoj je Partizan imao i dobrih i onih manje dobrih momenata.
"Dosadili smo više s ovakvim završnicama, ali pobeda se pamti. Igramo gore-dole, gore-dole, gore-dole... Svako je iskoristio te naše prazne minute i to je ono što me ’bode’ i što ne mogu da shvatim. Svako od nas ima dobre namere i svi mislimo na tim, ali baš svaku utakmicu da smo u egalu... Desila se Budućnost gde si izgubio. Treba da budeš srećan kada dobiješ utakmicu, zato se igra. Ne treba potcenjivati ni Zjelonu Goru, ni Karpoš, niti bilo koga. Jednostavno, treba malo da se trgnemo, da se bijemo na terenu, da igramo pametnije, da se ubrzamo, a sve ostalo će doći čim se podignemo na viši nivo", uverava najiskusniji u redovima Partizana.

Na pitanje da li je težak, ujedno i prvi poraz u sedmom kolu ABA lige uticao na izdanje protiv poljskog predstavnika, Veličković je rekao:
"Imali smo dva dana da se spremimo nakon meča koji smo izgubili u 30-40 sekundi. Sigurno da je ostavilo traga. Imamo mi dobar skor u tim neizvesnim završnicama, ali smatram da bi trebalo mnogo ranije da završavamo mečeve".

Prestonički hram košarke nije bio ispunjen do poslednjeg mesta, iako su zaljubljenici u crno-bele boje umeli da navale u Pionir i protiv manje atraktivnih protivnika nego što je Zjelona Gora.
"Igrali smo u terminu od 18 časova. Većina ljudi radi do 17, malo ode kući, odmori se... Šalu na stranu, to sam pričao i sa saigračima. Publika je naš zaštitni znak i koliko god da ih je unutra, oseti se", dodao je Veličković.

PIŠE: Nikola Drenovac

(FOTO: Starsport)


tagovi

FK PartizanNovica VeličkovićKK Zjelona GoraFIBA Liga šampionaEvroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara