"Veličković"
"Veličković"

Veličković: Igramo u najvećem klubu na ovim prostorima, Konstantin da se ne ponovi!

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.05.16. | 15:40

“Dobili smo 15, 16 razlike, a nemam osećaj da smo odigrali dobru utakmicu. Neka, sve je škola. Ceo život mi je bilo bitno da tim pobeđuje, pa mi sad tih 17 poena što sam dao ne predstavlja ništa u životu, samo da igramo dobro i pobeđujemo”, rekao je najefikasniji igrač meča protiv Konstantina u razgovoru za MOZZART Sport

VeličkovićOstao je Partizan maksimalan i posle trećeg meča u Superligi Srbije, ali posle trijumfa nad Konstantinom opšti utisak je bio da su crno beli podbacili uprkos pobedi od 16 razlike (89:73). Jedan od najboljih na parketu bio je iskusni Novica Veličković.

Više puta su se sa tribina čuke ovacije “Novica ubica”, ali Novica nije bio baš najzadovoljniji igrom svog tima.

Izabrane vesti

Deluje da je Partizan ušao previše nonšalantno u ovaj susret, a iskusni košarkaš deli to mišljenje.
"Neka, sve je škola. Prvo poluvreme je škola. Mora da se nauči nešto iz svega ovoga, mora da se ne ponovi. Da se ne ponovi! Mora da se igra maksimalno ozbiljno. Da nema lakog koša, da nema opuštenosti. Iz mog iskustva,u ovakvim situacijama izegavaš razne gluposti kao što su razne povrede... Mi smo danas dobili 15, 16 razlike, a nemam osećaj kao da je odigrana dobra utakmica. Njima svaka čast na hrabrosti i načinu na koji su igrali", istakao je Veličković za MOZZART Sport.

Nije najefikasniji pojedinac u crno-belom dresu (17 poena) krio nezadovoljstvo partijom svog tima u tom meču.
"Odigrali smo kako nije trebalo da igramo. Prvo poluvreme smo izgubili, što je velika opomena. Treba da smo svesni da danas svako igra basket i da moramo da respektujemo svakog protivnika. Igraš u jednom klubu koga svi žele da dobiju, koji nije bilo ko. To je najveći klub na ovim prostorima, tako da mora da se nosi taj teret i mora da se pokaže borbenost i požrtvovanost u svakom momentu", rekao je Veličković za naš sajt.

On je ocenio svoje saigrače i istakao da im nedostaje iskustva.
Nije lako ovim momcima. Imali su turbulentnu sezonu. Digli su se i sada su svesniji da mogu više i jače, a ja sam tu da im pomognem. Taj meč protiv Mege smo na kraju ispustili. Imao sam osećaj kao da smo ga izgubili, imali smo 10, 12 prednosti i u poslednjih dva minuta smo sve kockali. To su mladi igrači i igraju prvi put pod ovakvim pritiskom, ali ako ne naučimo iz ovih utakmica…”, ostao je nedorečen je Veličković i istakao da je jako teško igrati posle dva meseca pauze i da ih razume.

Postigao je 17 poena, ali je istakao da mu to “ne znači ništa u životu”.
Ceo život mi je bilo bitno da tim pobeđuje, pa mi sad tih 17 poena ne predstavlja ništa u životu. Vratio sam se da pomognem. Možda sledeću dam dva poena, sad koliko ću dati nije ni bitno, samo da igramo dobro i pobeđujemo. Protiv Borca će biti teško, samo da pristupimo drugačije”.

Veličković je igrao prvi put u Pioniru pred Grobarima u crno-belom dresu još od 2009. godine. Kaže, znači mu svaki čovek u hali.
"Sjajno je kao i uvek. Ja pred njima i u Pioniru uvek volim da igram. Čeka nas još utakmica i pozvao bih ih gde god da igramo da dođu. Podrška nam je preko potrebna. Svaki čovek nam znači u hali”, zaključio je Veličković.

Partizan sledeću utakmicu igra u Čačku protiv Borca, a meč je na program od 19 časova.

(FOTO: Starsport)


tagovi

SrbijaFK PartizanNovica VeličkovićKLSKK KonstantinJadranska liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara