"Medison Kiz"
"Medison Kiz"

Veliki Federerov fan i učenica Lindzi Devenport napada sestre Vilijams! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.01.15. | 11:40

Medison Kiz pronašla ključeve koji otvaraju vrata čevrtfinala

Medison KizPočela je da se bavi tenisom zbog haljinica koje nose teniserke, voli sladoled, da sluša Britni Spirs gleda Titanik, ali da opasno udara po loptici. Veliki ljubitelj Rodžera Federera i učenica Lindzi Devenport, Amerikanka Medison Kiz na svom četvrtom pojavljivanju na terenima u Melburnu plasirala se u četvrtfinale! Najveću pobedu u karijeri napravila je nad sunarodnicom i imenjakinjom Medison Brengl sa 2:0 u setovima (6:2, 6:4) i tako se plasirala u peto kolo otvorenog prvenstva Australije.

Ova 19-godišnjakinja rođena u državi Ilinois, iako ne previše visoka (178 cm) ima baš dobar i snažan servis koji joj donosi osetnu prednost, pa je onda i logično što joj je omiljena podloga beton. Takođe izuzetan forhend i dvoručni bekhend krase ovu mladu damu koja se prikazala svetu na najvećoj pozornici - prvom grend slemu u sezoni. Trenutno je 35. na VTA rang-listi, a najviši plasman joj je bio 27. Dobri rezultati u zemlji kengura će joj sigurno poraviti i ovaj, ali i finansijski saldo.

Izabrane vesti

Ona će u četvrtfinalu ukrstiti rekete sa daleko poznatijom sunarodnicom Venus Vilijams koja je napravila podvig i pobedila Agnješku Radvanjsku sa 2:1 (6:3, 2:6, 6:1). A ukoliko preskoči čeka je i treća igračica koja dolazi iz Amerike, i to koja - Serena Vilijams. Ona nije imala očekivano lak posao protiv Garbine Muguruze, neočekivano je izgubila prvi set sa 6:2, ali se brzo sabrala i dobila dva naredna seta sa 6:2 i 6:3.

Poznati su svi parovi četvrtfinala kod dama:

Marija Šarapova - Eženi Bušar
Ekaterina Makarova - Simona Halep
Medison Kiz
- Venus Vilijams
Dominika Cibulkova - Serena Vilijams

(FOTO: Action images)


tagovi

Venus VilijamsSerena VilijamsMedison Kiz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara