"Vojislav Gajić"
"Vojislav Gajić"

Veliki intervju predsednika Vojvodine: Nema teorije zavere, ali ima šanse da budemo pravci!

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.11.16. | 12:59

Vojislav Gajić opširno o odnosu sa FSS, dešavanjima na Čairu, kaznama treneru Lalatoviću i ambicijama do kraja sezone

Vojislav GajićNeka nova Vojvodina. Igrački i organizaciono. Predvođena šefom struke Nenadom Lalatovićem, koji sam voli da kaže kako njegov tim igra najlepši fudbal u Srbiji, trenutno je na deobi drugog mesta u Superligi, a uređena po zamislima predsednika Vojislava Gajića funkcioniše tako da su sve finansijske obaveze prema igračima i zaposlenima regulisane.

Retkost u srpskom fudbalu.

Izabrane vesti

Samo, isto tako retkost su umirujući tonovi posle utakmica Lala u poslednje vreme. Počev od one u Lučanima, preko gostovanja Crvenoj zvezdi, sve do poslednje na Čairu, posle koje je rukovodstvo Radničkog izašlo u javnost sa fotografijama polomljenih vrata na svlačionici gostujućeg kluba, a Nenad Lalatović, rezigniran sudijskim odlukama, imao dve vrlo zanimljive izjave.
„Pre svega, želim da naglasim da su rukovodstvo Radničkog, gradonačelnik Niša Darko Bulatović i predsednik Kluba privrednika i Ekonomskog saveta Dragan Milošević fenomenalno ugostili u Gradskoj kući moje saradnike i mene. Početak utakmice obećavao je korektnu priredbu, međutim, kako je vreme odmicalo, to se nije dogodilo“, uverava Vojislav Gajić, predsednik Upravnog odbora Vojvodine u intervjuu novosadskom Dnevniku.

--->>> Lalatović blistao i na konferenciji: Ja sam danas u crnini! Polomljena dvoja vrata u svlačionici Radničkog (VIDEO)
--->>> Lalatović: Dajem sebi minut ćutanja!
--->>> Lalatović još ogorčen: Jedva čekaju da me sklone iz fudbala!
--->>> Predsednik poslovnog tima Vojvodine: Brutalna krađa u Nišu!

U centru pažnje bila je odluka sudije Petra Pipera da pred kraj prvog poluvremena duela na Čairu isključi vezistu gostiju Novicu Maksimovića.
Žao mi je što i suđenje na prošloj utakmici nije bilo na nivou derbija. Svi iskreni ljubitelji fudbala to su mogli da vide u direktnom TV prenosu, jer u Nišu nije pobedio fudbal. Sa zadovoljstvom mogu da primetim da je u nekim ranijim utakmicama u prvenstvu i kupu, a naročito u Novom Pazaru, pobedio baš sport. Primera radi, iako je njihova ekipa izgubila, navijači Novog Pazara su aplauzom ispratili igrače Vojvodine sa terena. Ovom prilikom, u ime Vojvodine, još jednom se zahvaljujem na vrlo korektnoj igri ekipe i ponašanju rukovodstva Radničkog“.

Trener Nenad Lalatović često u centru pažnjeSmetaju čelnicima Vojvodine i sve češće kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, izrečene protiv njihovih igrača, trenera, pa i samog kluba.
Niko ne može da ne primeti kako se to kažnjavanje zaista dešava. Naravno da podržavam poštovanje pravila koje propisuje FSS, ali mislim da kriterijum nije isti za sve. Od dolaska novog rukovodstva, naš klub jača na svim nivoima i zbog toga se nalazi u središtu pažnje javnosti. Siguran sam da jaka Vojvodina, uz bogatu istoriju i tradiciju, odgovara iskrenim ljubiteljima fudbala, jer je opšta konstatacija da u ovom trenutku igramo možda i najlepše od svih ekipa u državi. Uz sve pozitivno što se događa, poruka je jasna: konkurencija pozitivno utiče na kvalitet i razvoj fudbala, kao i u svim ostalim oblastima života. Prihvatam da je potrebno da prođe neko vreme kako bi se ukupna sportska javnost navikla na takvu Vojvodinu. Upravo zato nastavićemo marljivo da radimo i siguran sam da će to veoma brzo da donese rezultat. Ne bih da komentarišem odluke disciplinskih organa, samo tražimo da prema svima imaju ujednačen kriterijum“.

Česta slika na utakmicama VojvodinePrema Gajićevm rečima, na relaciji Novi Sad - Terazija 35 nema nesuglasica, iako se takav zaključak mogao izvesti na osnovu činjenice da nije pustila četvoricu igrača u Katar na utamicu B selekcije Srbije, da bi samo nekoliko dana kasnije - mnogi će reći iz odmazde - Tomislav Sivić zaboravio da na spisak fudbalera mlade reprezentacije uvrsti Dejana Melega. Ili još nekog iz tabora crveno-belih, iako je selektor  uveravao da problema nije bilo. Isto sad tvrde na "Karađorđu".
Nemamo nikakav problem sa FSS“, ističe Vojislav Gajić. „Vojvodina ima dobru komunikaciju s nacionalnim Savezom. Reč je o našoj krovnoj organizaciji u kojoj je došlo do promena i u čiji se rad uvode novine, a za to, takođe, treba da protekne određeno vreme. Interes svih klubova je razvoj našeg fudbala“.

Dejan MelegOpet, Meleg se vraća među Orliće za mečeve baraža s Norvežanima.
„Požrtvovanim radom svih trenera, kao i kvalitetom dečaka koji zaslužuju da igraju u reprezentativnim selekcijama, nateraćemo selektore da ubuduće više pažnje posvete našoj deci i siguran sam da će to rezultirati njihovim ponovnim pozivanjem u državni tim. Ne želimo da se bavimo teorijom zavere i ne bih to povezivao s neodazivanjem četvorice fudbalera pozivu selektora za Katar, jer sve to ne bi trebalo da ima veze jedno s drugim. Nama je reprezentacija prioritet, ali, podsećam, tada je zdravstveno stanje igrača bilo takvo da nisu mogli da odgovore na poziv, o čemu najbolje svedoče njihovi medicinski nalazi“.

Prvi čovek Lala ostaje pri stavu proklamovanom kad je izabran na čelnu funkciju: da Vojvodina napada titulu koju Novi Sad čeka od 1989.
Naravno! Svaki čovek želi da u onome čime se bavi bude najbolji. Nekada je to moguće, nekada nije, a posebno u fudbalu. Potrebno je dosta toga da se složi, a sadašnje rukovodstvo Vojvodine upravo slaže te kockice. Zajedno s navijačima i našim Poslovnim timom, kao i marketinškom službom, koja svoj rad svakodnevno podiže na sve veći nivo“, zaključio je Vojislav Gajić za Dnevnik.

(FOTO: Star sport)


tagovi

FK VojvodinaVojislav GajićSuperligaSrbija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara