""
""

Veliki povratak Miroslava Radomana – delegiraće sudije u Superligi

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.06.16. | 20:40

Velike promene u sudijskoj organizaciji...

U Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi održana je Druga sednica Izvršnog odbora u tekućem sazivu.

Članovi Izvršnog odbora usvojili su predlog IO Strukovne organizacije sudija FSS za članove Sudijske komisije FSS. Izabrani članovi su Miroslav Radoman (predsednik Sudijske komisije, delegira sudije Super lige), Zoran Petrović (delegira kontrolore Super lige), Milan Karadžić (analiza Super lige), Dušan Mrakić, Đorđe Žutić, Zdravko Savić, Mirko Simić i Mile Gavrilović. Tri člana komisije biće zadužena za Prvu ligu Srbije, dva za Srpske lige a u narednom periodu biće poznato koji su to članovi Sudijske komisije.

Izabrane vesti

U skladu sa preporukom UEFA po pitanju korišćenja dodatnih pomoćnih sudija, u narednoj sezoni 2016/2017. dodatne pomoćne sudije biće korišćene samo na pojedinim utakmicama, u skladu sa potrebama takmičenja, prateći iskustva nacionalnih saveza u regionu, a istovremeno vodeći računa i o finansijskim mogućnostima FSS.Takođe, članovi IO FSS su doneli odluku da se primeni preporuka Sudijske komisije UEFA o smanjenju broja sudija,pomoćnih sudija i posmatrača suđenja na listi Super i Prve lige Srbija, kako bi bio dostignut adekvatan broj na svim navedenim listama koji će omogućiti sudijama i posmatraćima suđenja odgovarajući i neophodan broj angažovanja tokom takmičarske sezone.

Fudbalski savez Srbije, po donošenju novog Statuta FSS, formiraće Etičku komisiju koja će imati ovlašćenja da u slučaju nekih neregularnosti i nečasnih radnji suspenduje klub, rukovodioca, trenera ili igrača na duži rok iz fudbala.

Članovi Izvršnog odbora su doneli odluku o Kalendaru takmičenja za sezonu 2016/2017. Takmičarska sezona 2016/2017. u Super ligi počinje 23. jula i traje do 14. decembra (21. kolo) u tekućoj godini kada počinje zimska pauza, a nastavlja se 18. februara 2017. i završava 21. maja. Finalna utakmica Kupa Srbije igra se 27. maja 2017.

(Foto MN Press)


tagovi

Superligasudijska komisijaMiroslav RadomanfssEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara