"Marselo Bijelsa"
"Marselo Bijelsa"

Velodrom gori! Bijelsa zapalio Olimpik i sopstvenu zadnjicu, sudija delio bele kartone (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.10.14. | 16:00

U pomalo komičnom meču u Marselju pao i Tuluz

Marselo BijelsaPari Sen Žermen ima milione, Olimpik ima – Marsela Bijelsu! Čovek koji je činio čuda u Bilbau savršeno se uklopio u marsejski ambijent i od prošle sezone apatičnog tima napravio mašinu za mlevenje protivnika. U 10. kolu Lige na velelepnom Velodromu pao je Tuluz – 2:0.

Nikola N’Kulu je načeo goste posle 20 minuta igre da bi sve bilo gotovo već u 35. kada je Andre Pjer Žinjak duplirao prednost i Tuluzu pokazao kako stvari stoje. I nije toliko do samog gola… Akcija koja je prethodila Žinjakovom pogotku podsetila je na Barseloninu tiki-taku iz najboljih dana.

Izabrane vesti

A Bijelsa je tu tek nekoliko meseci, pa možemo samo da se strpimo i zapitamo – kako li će tek Olimpik igrati na proleće?

Prošle sezone u ovo vreme pričalo se o Monakovim milionima. Sada se klub sa Azurne obale ne pominje. PSŽ je dobio dostojnog takmaca. Posle 10 kola i osam uzastopnih pobeda Olimpik je na velikih plus sedam! Popularni "Ludak" je bacio Velodrom u trans. Atmosfera u Marselju toliko je uzavrela da zaista počinje da naliči ludnici. Tako je bilo i protiv Tuluza pa smo, samo primera radi, mogli da vidimo kako sudija Amauri Deleru zbunjenom Akpi Akpru pokazuje beli karton za koji se slučajno uhvatio kada je zavukao ruku u džep?!

Vrhunac je, ipak, bio gaf Olimpikovog šefa struke, poznatog između ostalog i što voli da tokom utakmice popije kaficu. Danas je, međutim, na trenutak zaboravio na nju, pa se fino opekao. Da je gubitnik ljudi bi verovatno podrugljivo komentarisali da Bijelsa "ne zna gde bije". Na pobednike se, međutim, uvek gleda sa simpatijama.

LIGA 1 – 10. KOLO:

Marselj – Tuluz 2:0 (2:0)
/N’Kulu 20, Žinjak 35/

 Bordo – Kaen 1:1 (1:0)
/Dijabate 22 - Bazile 77/

21.00 Lion – Monpelje

Subota:

Lorijan – Sent Etjen 0:1 (0:0)
/Lemoni 87/

Lil – Gengan 1:2 (0:1)
/Mavuba 79 – Buve 45, Švarc 57/

Mec – Ren 0:0

Monako – Evijan 2:0 (1:0)
/Mutinjo 2pen, Karasko 70/

Nant – Rems 1:1 (1:0)
/Azdel 13 – Dijego 58/

Nica – Bastija 0:1 (0:0)
/Ajite 51/

 (FOTO: Action images)


tagovi

Andre-Pjer ŽinjakEvropaFrancuskaLiga 1Marselo BijelsaMarseljTuluz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara