"Hari Vilson ulazi u igru"
"Hari Vilson ulazi u igru"

Vels ima novog vunderkida (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 16.10.13. | 12:25

Liverpulov Hari Vilson nadmašio rekord Gereta Bejla i postao najmlađi reprezentativac u istoriji ostrvske zemlje

Hari Vilson ulazi u igruDugo su Velšani čekali da u Geretu Bejlu dobiju naslednika Rajana Gigsa, ali se čini da sledeći put neće morati da budu toliko strpljivi. Naime, Liverpulov omladinac Hari Vilson već je debitovao za nacionalni tim Velsa i sa 16 godina i 208 dana oborio Bejlov rekord kao najmlađi debitant u istoriji ostrvske zemlje.

Istina, u remiju protiv Belgije (1:1) odigrao je svega tri minuta, ali je nepobitna činjenica da je 15. oktobar 2013. bio istorijski za Velšane.

Izabrane vesti

Vilson će svakako do kraja života pamtiti meč protiv Belgije, a uspomenu mu je ulepšao Aron Remzi, koji je samo minut po ulasku ovog prvog u igru anulirao pogodak Kevina de Brujna. Ujedno je i na najlepši mogući način ispratio u reprezentativnu penziju 34-godišnjeg Krega Belamija, koji je odigrao 78. meč za nacionalni tim.

Na mlađima svet ostaje, a od Vilsona se sada mnogo očekuje. Ne samo u njegovoj zemlji, već i u klubu, s obzirom da je golobradi vezista postao i najmlađi igrač Liverpula sa reprezentativnim nastupom u džepu, iako još nije zaigrao u prvom timu Crvenih.

Do sada je rekorder bio Rahim Stirling, koji je za Englesku debitovao sa 17 godina i 342 dana. Ni blizu Vilsonovog učinka.

(FOTO: Action Images)


tagovi

EngleskaEvropaHari VilsonLiverpulreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara