"Kalum Čejmbers"
"Kalum Čejmbers"

Venger se ponovo kocka – da li je Čejmbers vredan dvadeset miliona evra?

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.07.14. | 16:22

Trener Arsenala spreman je na rizik

Kalum ČejmbersNavijači Arsenala su odahnuli – uprava kluba konačno je odustala od insistiranja na formiranju tima sa maltene isključivo golobradim mladićima. Ali spremnost Tobdžija da se sada i potroše ne znači da je Arsen Venger prestao da prati mlade igrače sa svih meridijana, a poslednji u nizu onih kojima je poklonio poverenje jeste defanzivac Sautemptona Kalum Čejmbers.

Javnost je ponovo začuđena – momak od svega 19 leta i 18 premijerligaških utakmica u startnoj postavi stigao je na Emirejts za, prema nezvaničnim informacijama, 11 miliona funti (14 miliona evra), ali bi u zavisnosti od bonusa ceo posao mogao da Tobždije košta i celih 16 miliona (20 u evropskim novčanicama).

Izabrane vesti

Previše? Ne ako pitate Vengera na čiji je nalog Čejmbers već prošao lekarske preglede u Londonu.
"Može da igra štopera, desnog beka i centralnog veznog", kao iz topa odgovara Venger očigledno uveren da je svestranost mladog fudbalera najveća dobit za Arsenal.
"Tačno je da nije igrao mnogo utakmica, ali engleski igrači su izuzetno skupi na engleskom tržištu. Na kraju krajeva, ja preuzimam rizik, a u ovom slučaju sam spreman na to, jer je ovo mladić pred kojim je blistava budućnost", optimista je Venger.

Čejmbers će za početak biti rezerva Metjuu Debušiju s tim da na mesto desnog beka može da pokrije i Karl Dženkinson, koji bi trebalo da ima prednost u odnosu na najnovijeg saigrača.

Sa druge strane, Ronald Kuman u problemu, jer su pre Čejmbersa stadion Sent Meris napustili Adam Lalana, Riki Lambert, Dejan Lovren (svi u Liverpulu) i Luk Šo (Mančester junajted)… Od zvučnijih pojačanja stigli su samo Dušan Tadić i Gracijano Pele.

(FOTO: Action Images)


tagovi

SautemptonPremijer ligaKalum ČejmbersEvropaEngleskaArsenalArsen Venger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara