""
""

Venger u misiji “Fabregas 2”: Najbolji đak Barsine škole Sanabrija od januara u Arsenalu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 15.12.13. | 14:19

Katalonci gube najtalentovanijeg fudbalera iz B tima na sličan način kao što su pre par godina ostali bez veziste kojeg su kasnije vratili za 40 miliona evra

Arsen Venger planira operaciju ”Fabregas 2”. Menadžer Arsenala je na odličnom putu da se već u januaru dokopa najvećeg talenta Barselone – Antonija Sanabrije. Slično kao što je pre par godina “ulovio” Seska Fabregasa iz omladinskog pogona Barse, a potom im ga za par godina prodao za 40 miliona evra, sada želi da se dokopa i Sanabrije. Oštrom oku francuskog stručnjaka retko kada promaknu najtalentovaniji fudbaleri Evrope i nada se da će Sanabrija biti pun pogodak.

Izabrane vesti

Ovaj 17-godišnji Paragvajac se trenutno smatra najtalentovanijim fudbalerom u Barseloninoj školi. Blistao je u Ligi šampiona za mlade timove, protiv Milana je postigao dva gola, a u poslednje vreme se ustalio i u B timu Barselone.

Njemu ugovor sa Kataloncima ističe na kraju sezone i ne želi da ga produži sa jer traži zagarantovanu minutažu i finansijske uslove kakve Barselona nije dala nijednom svom talentu odamh po prelasku u prvi tim.

Iako ima samo 17 godina, već je upsiao i tri meča za A selekciju Paragvaja, pošto se spekulisalo da su Španci pokušali da ga privole da igra za njihov nacionalni tim. U Barseloni su mu svesno davali šansu na kašičicu kako bi ga sakrili od pogleda ostalih klubova i nekako ga privoleli da produži ugovor, ali izgleda da je Paragvajac već stekao dobru reputaciju među evropskim skautima, jer ga je želelea i Roma. Ipak, Italijani će teško uspeti da ga dovedu, pošto se pregovori sa Arsenalom bliže kraju…
“Pregovori sa Arsenalom su u poodmakloj fazi i očekujem da u narednih par nedelja dođemo do konačnog rešenja”, rekao je Sanabrijin menadžer Raul Verdu.  

To bi moglo da znači da će Sanabrija već u januaru obući dres Tobždija, a Barseloni će pripasti simbolično obeštećenje.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

Antonio SanabrijaArsen VengerArsenalEngleskaEvropaPremijer ligaPrimeraŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara