Veoma smo zadovoljni, ali doviđenja

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.12.19. | 10:34

Kopenhagen precrtao Niklasa Bendtnera

Došao je u finišu prelaznog roka, kako bi pojačao konlkurenciju u špicu napada i proširio kapacitete u aktuelnom igračkom kadru, ali Niklas Bendtner je završio svoju misiju u Kopenhagenu. Uprava kluba, ali pre svega trener Stale Solbaken, odlučili su da na produže saradnju sa iskusnim golgeterom, kome šestomesečni ugovor ističe na kraju godine.

Bendtner je u proteklom delu sezone zabeležio 13 nastupa i postigao tri gola, od čega dva za rezervni tim. Sve to je bilo dovoljno da u Kopenhagenu shvate da za njega nema mesta u ovom timu, iako su bili prilično konkretni prilikom rastanka.
"
Bili smo veoma zadovoljni Niklasom i njegovom doprinosu timu, isto i u svlačinici, a ne manje na treninzima. Pomogao je mladim igračima u svakodnevnom životu, svojim iskustvom i dobrom raspoloženju. Imali smo kvalitetne i iskrene razgovore u kontinuitetu, tako da smo se složili da bi imao ograničeno vreme na terenu u budućnosti. Očekujemo da će Ndoje igrati više, baš kao i Sotiriju, Santos u Drami. Niklas je prijatelj kluba i biće u budućnosti", soji u saopštenju kluba.

Izabrane vesti

Bendtnerova karijera godinama unazad ide silaznom putanjom. Još 2004. godine stigao je u omladinski pogon Arsenala kao najveća nada danskog fudbala u tom trenutku, a za prvi tim Tobdžija počeo je da igra standardno od sezone 2007/2008. U dresu Arsenala zabeležio je ukupno 171 nastup u svim takmičenjima i postigao 45 golova, a potom su usledili odlasci na pozajmice u Birmingem, Sanderlend i Juventus, pa dve sezone u Volfzburgu, Notingem Forest, Rozenborg i konačno Kopenhagen.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara