""
""

Vermezović: Neka se klinci ugledaju na Saleta, a ne u tamo nekog Balotelija i Kasana (VIDEO)

Vreme čitanja: 6min | čet. 07.02.13. | 11:40

Trener Partizana nagovestio i da bi u poslednja dva dana prelaznog roka u Humsku moglo da stigne pojačanje za jedinu deficitarnu poziciju – štopersku, kao i da je konkurencija takva da će se teško stizati i do klupe, a još teže do prvih 11

 

Izabrane vesti

 Šest bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu Partizanu ne dozvoljava da komforno uđe u prolećni deo sezone u Superligi, ali ono što je video na pripremama u Beleku donosi spokoj treneru Vladimiru Vermezoviću. Sa razlogom, jer su crno-beli iz utakmice u utakmicu dizali formu i nagovestili da bi, kada to bude bilo najpotrebnije, mogli da budu pravi.
“Svesno smi ušli u jednu vrstu rizika što se tiče stvaranja slike o mogućnostima Partizana, jer smo zakazali osam utakmica u 12 dana, ali pripreme i služe za to. Ne bih hteo da navlačim neki maler na sebe, ali sam u potpunosti zadovoljan“, prvi su utisci Vermezovića posle dvonedeljnog boravka na turskom priobalju.

Jedino što je bacilo senku na urađeno u hotelu Maks Rojal jesu zdravstveni problemi Žarka Tomaševića i startnog desnog štopera Miloša Ostojića, zbog kojih je šef struke sve vreme tražio rešenje za poslednju liniju.
“Ostojić je sebi napravio medveđu uslugu, jer je ćutao kada je još na Tari imao problem sa Ahilovom tetivom i žao mi je što nije mogao da odigra nijednu utakmicu, ali dobro. Voja (Vojislav Stanković, prim.aut) može da pokrije tu poziciju i neće biti iznenađenje ako on bude u timu za meč prvog kola. On već šest meseci izvanredno radi na treninzima i nije igrao dovoljno obzirom na to koliko je truda uložio, ali niti jednom nije napravio problem. On je igrač kojeg bi svaki trener poželeo u timu“.

Ipak, postoji li mogućnost da u smiraju prelaznog roka Partizan angažuje još jednog štopera za svaki slučaj? Možda i iz inostranstva?
“Vrlo brzo ćete čuti koje smo rešenje pronašli. Ima još dva dana. Ne budite nestrpljivi“, odgovara Vermezović.

Šef lidera Superlige dalje kaže da je kostur tima i pre ovih priprema bio otprilike poznat zbog čega ne bi trebalo očekivati prevelika tumbanja u sastavi. Ali..
“Raduje me to što se značajno pojačala konkurencija. Raduje me što su klinci 1996. godište bez respekta ulazili u ove utakmice, mislim da ni oni nisu očekivali ovoliko šansu. Biće izuzetno jaka konkurencija ne za startnih 11, već za 18 u protokolu. Ta zdrava konkurencija, a poznajući ove momke siguran sam da tu neće biti ljubomore, održavaće formu. Ali zna se ko će nositi igru Partizana u narednih šest meseci. Saša Ilić svakako ostaje idejni vođa ovog tima. On je jedan i ovaj tim sa njim i bez njega nije isti. Ako i odluči da prestane da igra ponudiću mu novi ugovor makar i da sedi sa nama na klupi. Sale je i na poslednjoj proveri protiv Šandonga mlađima održao čas kako se bori za svoj klub iako je od nekih stariji više nego duplo. U njega igrači treba da gledaju, ne u neke Balotelije ili Kasane“.

Ono što će se svakako promeniti jeste formacija, pošto će sistem 4-2-3-1 ustupiti mesto postavci sa dva špica i jednim zadnjim veznim.
“Ovde smo igrali obe, ali ćemo u prvenstvu svakako forsirati igru sa dva špica. Uostalom, moram da kažem da smo ovde u Beleku igrali jače utakmice od većine onih koje nas čekaju u prvenstvu“.

NOVAJLIJE – LEO SILVA, LUKA I KOJIĆ

Obzirom na česte rotacije kod Vermezovića za očekivati je da će sva tri klasična golgetera dobiti svoju šansu. I Marko Šćepović i Aleksandar Mitrović i Nemanja Kojić, koji je za svega četiri dana u crno-belom taboru ostavio jako dobar utisak na šefa. Kao i njegov doskorašnji saigrač iz Rada Predrag Luka.
“Sigurno je da Šćepović, Mitrović i Kojić mogu da protivnicima nanesu puno zla. Kojić je fenomenalno odradio ovih neoliko dana. Ne bih samo želeo da se uobrazi, a po informacijama koje imam neće, jer je momak koji sa obe noge stoji na zemlji. On i Luka su nam doneli neophodnu agresivnost i u napadu i dok igraju odbranu“, komentariše Vermezović, koji je nešto škrtiji sa pohvalama kada govori o prvom pojačanju Eliomaru Silvi.

“On dolazi iz jednog kluba koji je uglavnom bio koncetrisan na odbranu i kontranapad i treba mu vreme da se prilagodi. Ne znam kakav je rad imao u Javoru u prethodne četiri godine, ovde je ušao u jedan ozbiljan proces i moguće je da je malo umoran, te da ga lopta ne sluša. Ipak, na trenutke se videlo da on puno zna fudbala i da će biti pravo pojačanje“.

Velika gužva je i za mesto među stativama jer su Vladimir Stojković, Nikola Petrović i Živko Živković bili sjajni na gol liniji.
“To su slatke muke. Novi trener golmana Radiša Ilić će tu morati da ponudi predlog, a ja ću doneti konačnu odluku i preuzeti odgovornost. Inače, moram da kažem da je Radiša obavio dobar posao, ne samo po sistemu treninga nego i po načinu prilaska golmanima. Jer oni su specifični ljudi, najbolji drugovi fudbalera i moramo da ih pazimo. Radiša je to dobro radio“.

PARTIZANOVA BUDUĆNOST – MARKO I ANDRIJA ŽIVKOVIĆ, DANILO PANTIĆ I MARKO JANKOVIĆ

Poseban pečat pripremama dale su i pridošlice iz omladinskog pogona. Marko i Andrija Živković, Danilo Pantić i Marko Janković oduševili su i stručni štab i iskusnije kolege.

“Njihovo ponašanje ovde daje mi za pravo da kažem da su oni sigurno budućnost Partizana i znam da se neće uobraziti kada čuju ovo. I mnogi naši pod znacima navoda stariji igrači, jer oni imaju 21 ili 22 godine, bili su iznenađeni koliko poletno ovi najmlađi rade, koliko lepršavo to čine. Oni se još igraju fudbala, deca su, imaju po 16 godina i od njih ne treba očekivati spektakularne rezultate. Takođe, njihovo vaspitanje je uslovilo da ih saigrači prihvate, da nije tako grupa bi ih brzo odbacila. Svi će biti licencirani za drugi deo sezone, a bićemo toliko strpljivi da sačekamo i Nemanju Radonjića, koji je imao tu nezgodnu povredu stopala, ali koji je biser srpskog fudbala“.

Najbliži prvom timu, posebno zbog suspenzije Aleksandra Miljkovića za dva prva prolećna kola, trenutno je Marko Živković, koji je blistao na poziciji desnog beka.
“Postoji velika verovatnoća da će Marko biti taj koji će odigrati prvu utakmicu. Nemam problem da mladima ukažem šansu, jer igrače delim na one koji znaju ili ne, koji hoće ili, a ne prema tome ko je mlad ili star. Nije tu velika razlika između Marka i Baneta (Branka Pauljevića, prim.aut). To je pitanje forme“.

ZLATNA KOČIJA ZA DŽIGIJA

Mnogo se očekuje i od 18-godišnjeg Nikole Ninkovića, jer bi projektovani naslednik Saše Ilića konačno trebalo da pokaže da je preležao dečačke bolesti i da je spreman da bude jedan od nosioca igre.
“Jedno je sigurno, a to je da u fudbalu vreme brzo prolazi. Zlatna kočija svakome stane jednom, ako ne uskočiš može da se pojavi i drugi put, ali nekima se ne pojavi. Džigi više nije najmlađi u timu i više ne može niko da mu pomogne. On mora sam sebi da pomogne. Prošle i pretrpošle godine imao je pravo da se igra, kao sad Dača i Žile, ali vreme je da pokaže da može da igra ozbiljan fudbal“.

Sa druge strane, mnogo iskusniji Milan Lola Smiljanić je pokazao da to može, iako po povratku Vermezovića u Humsku nije bio ni licenciran, da bi u Beleku demonstrirao da je uz Ilića jedan od vođa ekipe.
“Lolu poznajem od 1996. godine i sa njim imam sasvim drugačiji odnos. Lola Smiljanić i njegovo znanje i odnos prema treningu nikad nisu bili sporni. Za njega su se dugo vezivale neke priče koje nisu baš uvek bile istinite. Možda je to uslovilo da Lola ne bude ono što je danas. Možda ni on nije znao da mu verujem u ono što on kaže. Dobijao sam razne sms poruke, Lola je ovde, Lola je onde, ali recimo da 80 odsto toga nije tačno niti znam od moga su stizale te poruke. Na treningu nije imao niti jedan najmanji incident. A imao je najviše prava da se buni, jer nije bio licenciran. Lola je takav momak, koji će uvek dati sve za Partizan. On toliko voli Partizan da se to graniči sa fantizmom. I ja kao trener moram to da iskoristim“, konstatovao je Vermezović.

Piše: Dejan Stanković
dejan.stankovic@mozzartbet.com


tagovi

Aleksandar MitrovićAndrija ŽivkovićAntalija 2013Antonio KasanoEliomar SilvaEvropaMario BaloteliMarko ŽivkovićNikola NinkovićFK PartizanSrbijaSuperligaUroš Ćosić i Saša IlićVladimir Vermezović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara