""
""

Vermezović prelazi u tabor večitog rivala

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.06.13. | 17:54

Doskorašnji trener Partizana blizu povratka u Južnu Afriku, traži ga Orlando Pajrts, najveći protivnik njegovog prethodnog kluba Kajzer Čifsa

Vraća se Vladimir Vermezović u Južnu Afriku! Ni manje, ni više, nego direktno za kormilo Orlando Pajrtsa, najvećeg rivala Kajzer Čifsa, na čijoj je klupi proveo tri godine (2009-2012).

Mediji na roglju Crnog kontinenta preneli su informaciju da je Orlando zainteresovan da angažuje bivšeg trenera Paritzana (dobio otkaz u Humskoj pet kola pre kraja Super lige), koji bi u slučaju da prihvati ponudu kluba iz Johanesburga napravio nesvakidašnji potez. Nalik, transferu iz tabora crno-belih u Crvenu zvezdu ili obrnuto, pošto se rivalstvo Pirata i Poglavica smatra najvećim u državi domaćinu Svetskog prvenstva 2010.

Izabrane vesti

Ivica Stanković, menadžer koji brine o karijeri Vladimira Vermezovića poverio se južnoafričkim medijima da bi se njegov štićenk rado vratio u tamošnju Premijer ligu.
Vladimir Vermezović je sada slobodan agent, uživao je tokom svog prvog perioda u Južnoj Africi i tamošnjim fudbalerima. Ukoliko dobije šansu ponovo da radi tamo bio bi uzbuđen da se vrati i prihvati posao“, izjavio je Stanković.

Vermezović je kao trener Kajzer Čifsa osvojio dva Kupa Južne Afrike i jedan Super kup, ali nikad prvenstvo, dok bi na klupi Orlanda zamenio Rodžera De Su i pred njim bi bio težak zadatak da vrati titulu koja je u tek završenoj ligi – gle sudbine - završila upravo u vitrinama njegovog nekadašnjeg kluba.

Derbi Kajzer Čifs – Orlando Pajrts datira od 1970. godine i smatra se najvećim na tlu Južne Afrike, o čemu svedoči podatak da su stadioni za ove mečeve po pravili uvek rasprodati.

Ovako je bilo 9. marta ove godine...

Inače, mediji u Južnoj Africi ističu da je Vladimir Vermezović i na spsiku kandidata za trenersko mesto Super sport junajteda, koji je prvenstvo završio na 6. poziciji.

Podsetimo, Vermezović je dobio otkaz u Partizanu posle serije loših prolećnih rezultata, gubitka devet bodova prednosti i svega sedam dana pošto je dotadašnji sportski direktor Ljubiša Tumbaković napustio klub i otisnuo se u Kinu, gde je preuzeo Vuhan Zal.

(FOTO: MN Press)

 

 

 

 


tagovi

fudbalJužna AfrikaKajzer Čifsorlando pajretsFK PartizanSrbijaSuperligaVladimir Vermezović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara