"Stadion Slobode"
"Stadion Slobode"

Verovatno i najgluplje opravdanje u istoriji fudbala: Nije namešteno jer je užički derbi?!

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.05.15. | 09:49

Disciplinska komisija FSS poslednjih nedelja istakla ozbiljnu kandidaturu za pobednika ankete: Gde bi prvo trebalo da pljušte otkazi?

Stadion SlobodeCitiramo pomoćnog trenera Jedinstva Putevi Gorana Ćosića u dopunskoj izjavi posle utakmice sa Slobodom...
"Kapiten Slobode Boris Milekić, uz saglasnost i odobrenje ljudi iz Slobode i samog trenera Predraga Ristanovića, zvao je naše igrače, da ih puste, odnosno da nameste utakmicu kako bi Sloboda pobedila. Predstavljajući se kao posrednik zvao je sledeće igrače: kapitena Joksimovića, Marjanovića, Marinkovića, Gojkovića, Šunjevarića, Đurića i Isidorovića... Napominjem da ovo mogu da ponovim usmeno u nekom vidu sučeljavanja, pa i pred organima zakona".

Jasne optužbe. Ne mogu jasnije. Reakcija? Nikakva. Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije neće čak ni pokrenuti postupak povodom sporne utakmice, pa će Sloboda ostati drugoligaš. Prvi čovek Disciplinske komisije FSS Žarko Stevanović je u kratkoj izjavi za dnevni list Sport pokušao da obrazloži neverovatnu odluku.

Izabrane vesti

Još neverovatnijom alibi pričom.
"Radi se o lokalnom derbiju koga su pratile velike tenzije, tako da će meč biti registrovan postignutim rezultatom 0:0", opušteno će Stevanović za Sport.

Kao da u srpskom fudbalu cvetaju ruže, kao da je već zaboravio da je komesar za takmičenje Prve lige Srbije Branko Stojaković pre samo nedelju dana po prijavi prvog čoveka Moravca Jovana Stankovića odbio da registruje utakmice Mačva – Sloboda (2:3), Sloga Petrovac na Mlavi – Bežanija (2:3) i Proleter – BSK (0:1). Tada se Disciplinska komisija proglasila nenadležnom. Direktor Superlige Vladimir Bulatović takođe je u izjavi za Sportski žurnal podsetio da se Disciplinska komisija nenadležnom proglasila i kada su huligani u svlačionici Novog Pazara pretili Žarku Udovičiću pištoljem, kada su njihove "kolege" iz Kragujevca delile packe u svlačionici Radničkog 1923...

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Srbijasloboda užicePrva liga SrbijeDisciplinska komisija FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara