"Nemanja Vidić"
"Nemanja Vidić"

Vidić otkrio: Kako sam zbog ser Aleksa odbio Liverpul…

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.08.16. | 14:50

A malo je nedostajalo

Nemanja VidićOsam godina, pet titula u Premijer ligi, tri Liga kupa, jedan pehar Lige šampiona i 21 gol u 300 utakmica. Old Traford će Nemanju Vidića pamtiti kao jednog od najvećih štopera koji je koračao Teatrom snova. A malo je nedostajalo da ikona Mančester junajteda zapravo postane - najlući protivnik slavnog engleskog kluba. U intervjuu za septembarsko izdanje magazina Four Four Two Vidić otkriva da je januara 2006. godine, kada je odlazio iz moskovskog Spartaka, zapravo bio mnogo bliži Liverpulu no Mančester junajtedu.

Ispostaviće se ipak da je ser Aleks Ferguson prosto mnogo ubedljiviji pregovarač no što je bio Rafael Benitez.
"Da, Rafa Benitez me je pozvao i umalo nisam otišao tamo. Bio sam zainteresovan, ali moj engleski nije bio posebno dobar i teško sam komunicirao", prisetio se Vidić, koji je tokom karijere u Junajtedu šest puta dobio crveni karton, čak četiri puta baš protiv Liverpula.

Izabrane vesti

A to o engleskom jeziku?  To je opravdanje važilo samo za nedovoljno upornog Beniteza. Ser Aleksa nije bilo tako lako odbiti…
"Onda se pojavio Mančester junajted. Fergi me je zvao na fiksni u mom stanu i rekao: ‘Gledao sam te kako igraš za Srbiju protiv Francuske - želim te ovde’. Junajted je bio mnogo konkretniji. Sve se brzo završilo, u roku od dva dana", svedoči Vidić o prvom razgovoru sa ser Aleksom.

Jednom od mnogih koji će mu puno značiti ako mu se ispuni želja da uđe u trenerske vode.
"Voleo bih da postanem trener. Ali samo ako prvo dobijem priliku da budem pomoćnik i učim od nekog godinu ili dve. Iskoristio bih i iskustvo koje sam sticao radeći sa svim trenerima tokom igračke karijere. Nemanja trener neće biti onaj Nemanja kog ste gledali na terenu. To su dve potpuno različite uloge".

(FOTO: Action Images)


tagovi

ser Aleks FergusonRafa BenitezPremijer ligaNemanja VidićLiverpulEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara