Vijera daje gol Realu
Vijera daje gol Realu

Vijera zvanično u Kini, Las Palmas udesetostručio investirano, visi opstanak

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.02.18. | 16:34

Poznati svi detalji ugovora

Finansijski odlično - iako ni izbliza onako dobro kako se činilo pre samo nekoliko dana - ali sa sportskog aspekta: užasan posao Las Palmasa. Klub sa Kanarskih ostrva ostao je bez možda i najboljeg igrača pošto je prihvatio ponudu Pekinga i poslao Džonatana Vijeru u Kinu.

Bez prava zamene, naravno, jer je u Španiji prelazni rok odavno završen, pa ostaje da se vidi kako će se klub snaći bez 28-godišnjeg driblera, posebno imajući u vidu da mu preti ispadanje u Segundu.

Izabrane vesti

Kad su finansije u pitanju, tu već Las Palmas ne može da se žali, iako se isprva mislilo da će transfer biti vredan celih 25.000.000 evra. Otkupna klauzula u ugovoru iznosila je okruglo 30.000.000, ali je Las Palmas morao značajno da snizi prohteve, jer bi u slučaju ispadanja iz elitnog društva bio u ozbiljnom finansijskom problemu s obzirom da se u poslednje vreme na transfer pijaci širio preko svojih mogućnosti.

Peking će svakako platiti mnogo više, po novim pravilima na ime poreza na luksuz državnu kasu moraće da oplemeni sumom jednakom ukupnoj visini transfera.

Stoga, prihvatio je Las Palmas svega 11.000.000 evra. Ali to je zato što je španski klub vlasnik svega 60 odsto Vijerinog ugovora. Preostali deo dele Standara iz Liježa - koji ga je inače Las Palmasu ustupio za svega 900.000 evra - i bivši menadžer Pedro Bravo.

Las Palmas je doduše zadržao pravo na 30 odsto od narednog transfera španskog ofanzivnog veznog, a pritom i pravo da samo klub sa Kanara odlučuje o njegovoj sudbini. Tačnije, ako Vijeri ugovor iz bilo kojih razloga bude raskinut, on će morati da se vrati u Las Palmas. Pa će se dalje odlučivati o njegovoj sudbini.

Sam igrač je potpisao ugovor na četiri godine, a po sezoni će zarađivati oko 6.000.000 evra, nešto malo više sa bonusima.

Njemu lepo, Pekingu isto. Las Palmas? Zavisi od toga da li će opstati u Primeri.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Peking GuanDžonatan Vijera

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara