"Lusijano Vijeto"
"Lusijano Vijeto"

Vijeto na raskrsnici: Bogata biografija na Vikipediji ili fudbalsko vaskrsnuće

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.07.16. | 21:35

Sigurno je da u Atletiku ne ostaje, a i Barselona je sve dalje

Lusijano VijetoPrivilegija kakva se retkima ukazuje. Da obuku dres Barselone i zaigraju sa najvećim majstorima fudbalske igre kakvi su Lionel Mesi, Luis Suarez, Nejmar i ostatak družine sa Nou Kampa. I naravno da je Lusijano Vijeto bio zainteresovan, ali sudeći prema poslednjim informacijama sa Pirineja u međuvremenu se zamislio, pa uošte nije nemoguće da okrene leđa Barseloni i zaputi se ka Sevilji.

Andalužani su, naime, iskoristili to što Barsa previše odugovlači u pregovorima mada je to donekle i logično jer Luis Enrike ipak ne juri igrača za prvu postavu, već za klupu. Odmah su sportski direktor Monći i njegovi saradnici krenuli u akciju i prema navodima katalonskog Mundo Deportiva uspeli da nagovore Atletiko da im je bolje da baš Sevilji prodaju 22-godišnjeg Argentinca, jer će klub sa stadiona “Sančez Pishuan“ Madriđanima ostaviti mogućnost da otkupe nazad Vijeta. Dovoljno da se pridobije uprava Jorgandžija.

Izabrane vesti

Druga taktika u pregovorima sa Vijetom. Jeste, nema sumnje da bi u Barsi osvojio više, mogao bi da deo obogati biografiju na Vikipediji, ali je isto tako činjenica da bi u Blaugrani bio običan marginalac, vodonoša najvećim zvezdama. Osećaj koji je Vijeto već mogao da oseti u Madridu. Na jugu Španije ipak nije toliko žestoka konkurencija, iako je novi šef struke Horhe Sampaoli veoma ambiciozno stupio u selekciju tima dovođenjem Franka Vaskeza, Gansa, Hoakina Koree, Pabla Sarabije, Matijasa Kranevitera i Hirošija Kijotakea.

Ali je po svemu sudeći, ostao bez Džonatana Kaljerija. Idealan trenutak da se Vijeto ubaci u celu priču. U Sevilji, uostalom, skoro da niko nije propao.

(FOTO: Action Images)


tagovi

ŠpanijaSeviljaPrimeraLusijano Vijetoletnji prelazni rok 2016EvropaAtletiko Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara