"Vilanova"
"Vilanova"

Vilanova iz Njujorka džojstikom upravlja Barsom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.02.13. | 21:28

Iako udaljen sedam hiljada kilometara trener Katalonaca uspešno vodi svoj tim

Vilanova

Čak ni opaka bolest, s kojom se bori trener Barselone Tito Vilanova, nije ga odvojila od njegovih 'momaka'. U klubu, koji je kao porodica, Vilanova je postao jedan od najmodernijih trenera današnjice jer uprkos velikoj razdaljini (nalazi se na lečenju u Njujorku) on uspeva da vodi klub preko interneta -  Skajpa i Vatsapa (Whatsapp.). Ništa ilegalno. Štaviše, klub je sam odlučio da to otkrije neposredno posle meča sa Granadom.

Izabrane vesti

Udaljenost Tita od Barselone i nije neki problem. Njegov posao u timu nikad nije marginalizovan, štaviše njihov odnos je posle ovih nedaća samo postao jači. Nije slučajnost da za Barsu kažu da je ''više od kluba''. Prema rečima Antonia Zubizarete, Vilanova nikada do sada nije odgledao toliko mečeva. Uprkos tome što je podvrgnut zračenjima, on i dalje nastavlja da radi. Svako jutro posle tretmana, Vilanova se pretvara u 'modernog' trenera.

Kamp Barselone pretvoren je u neku vrstu 'Velikog brata'. Postavljene su kamere koje snimaju svaki trening ekipe. Potom tehničko osoblje svakodnevno šalje 70-80 minuta materijala Vilanovi, neposredno pre ručka ili kasno popodne. Odatle, preko Skajpa, trener održava sastanak sa igračima. Nema ''ako'', nema ''ali''. Vilanova je trener i niko to ne dovodi u pitanje. Rezultati će govoriti sami za sebe. Da vodi trening preko interneta to je u neku ruku i shvatljivo. Ali, da rukovodi utakmicom?

Posle meča sa Granadom utvrđeno je da je Tito vodio utakmicu, iako je bio 7.000 kilometara daleko. I to, preko Vatsap aplikacije na mobilnom telefonu putem koje je delio savete svom pomoćniku Žordiju Rouri i ekipi. Kao da je igrao igricu udobno smešten u svoju fotelju. Uostalom, zar ne mislimo da je Barselona tim koja igra kao na Plejstejšnu?

Posle Skajpa i Vatsapa sledeći korak mogao bi da bude džojstik. Koji će da vrati na teren, naravno.

(Foto: Action Images)


tagovi

EvropaPrimeraŠpanijaTito Vilanova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara