""
""

Vilijams pakovao, Savović zatrpao FMP! Bolden je spreman za veće izazove (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.02.17. | 23:08

Zvezdaški duo obezbedio Budućnosti 17. pobedu u sezoni. Krilni košarkaš Pantera imao novu fantastičnu rolu. Filip Čović nije igrao, Dejan Davidovac se povredio - 93:84

Nastavlja se jadranska potera za trećom pozicijom, vrednom izbegavanja Crvene zvezde u polufinalu doigravanja. Košarkaši Budućnosti savladali su FMP u Morači sa 93:84 (28:21, 21:19, 19:30, 25:14) i tako stigli do sedamnaeste pobede u sezoni, posle čega će u Podgorici nestrpljivo čekati ishod malog srpskog derbija između Mege i Partizana.

Izabrane vesti

Mogla je Budućnost i mnogo lakše do pobede protiv desetkovanih Pantera, oslabljeni neigranjem kapitena Filipa Čovića, te Dejana Davidovca, koji se povredio tokom same utakmice. Međutim, FMP je monotonu situaciju i konstantno vođstvo rivala sasekao iznenađujućom serijom 12:0 u nešto više od dva minuta igre, pa su gosti u poslednji kvartal ušli s vođstvom od 70:68. 

Sve je počelo trojkom Marka Ljubičića, posle čega su se nadovezale sigurne realizacije Džone Boldena, Dragana Apića i Alekse Radanova. Ali, u finišu je mladi tim Branka Maksimovića ostao bez daha. Tačnije, FMP nije imao rešenja za svestrani arsenal Budućnosti. Od Džejmsa Rejnoldsa, preko Suada Šehovića, te Markusa Vilijamsa i Borisa Savovića. Upravo su dvojica nekadašnjih igrača Crvene zvezde imali najveći uticaj na pobedu. Vilijams je ubacio 13 poena i namestio sedam akcija, dok je Savović dodao 19 koševa. Doduše, Rejnolds je pogodio rešio ključnih akcija u poslednjem delu i završio meč sa 13 poena. 

Kod gostiju ponovo je blistao Džona Bolden! Talentovani krilni košarkaš iz Australije dokazao je ponovo da je spreman za veće izazove. Crnogorskom šampionu ubacio je 21 koš, uz još 13 skokova i tri ukradene lopte. Pratio ga je Marko Ljubičić sa 16 poena i šest asistencija, dok je Dragan Apić skupio 13 poena i šest završnih dodavanja. 

FMP je već overio opstanak u Jadranskoj ligi, dok je Budućnost u igri za poziciju broj tri. 

ABA LIGA, 24. kolo

Petak
Cedevita - Karpoš 81:77
/Arapović 16 - Labović 27/

Subota

Krka - Mornar 63:72
/Kari 13 - Voler 21/

Budućnost - FMP 93:84
/Savović 19 - Bolden 21/

Ponedeljak

18.00 Crvena zvezda - Olimpija
21.00 MZT - Igokea
21.00 Mega Leks - Partizan

Sreda
18.00 Zadar - Cibona

(FOTO: Budućnost VOLI)


tagovi

Boris SavovićBudućnost PodgoricaDžona BoldenFMP ŽeleznikJadranska ligaMarko LjubičićMarkus Vilijams

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara