"Bertrand Traore"
"Bertrand Traore"

Vitese je u finalu! Traore napravio minijaturu vrednu završne borbe za Ligu Evrope (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.05.15. | 14:20

Klub iz Arnema remizirao protiv Cvolea 1:1, ali zbog pobede prvom meču od 2:1 obezbedio prolazak u finale

Bertrand TraoreDočekao je Vitese ovaj meč sa osetnom prednošću, ali su ipak poslednjih pola sata njegovi navijači morali da se tresu i strahuju. Posle pobede na gostovanju od 2:1, i fantastičnog pogotka Bertranda Traorea u prvom poluvremenu, golom Tomaša Necida Cvole je uneo neizvesnot, ali je uspeo samo to. Vitese je u finalu plej-ofa za Ligu Evrope i u dvomeču sa Herenvenom odlučiće ko će evropsku pozornicu naredne sezone.

Traore je dove odomaćine u prednost u 18. minutu. Prvo je sjajnim driblingom izbacio dvojicu protivničkih čuvara, a zatim je rutinski savladao čuvara mreže gostiju.

Izabrane vesti

Međutim, bivši saigrač Miloša Krasića iz CSKA Moskve, visoki Čeh Tomaš Necid, fantastično se snašao u 56. minutu. On je loptu primio na grudi i postigao gol i tako dao nadu gostujućoj ekipi.

Međutim, Cvole nije imao snage za preokret, a dodatno im je otežalo to što je u 80. minutu Van der Varf dobio drugi crveni karton, i sa tim je isključena šansa Cvolea da igra Evropu sledeće godine. Uroš Đurđević je meč presedeo na klupi, dok je Marko Vejinović u igru ušao u 66. minutu.

Fajenord je bio na dobro putu da dođe do finala, posle 90 minuta vodio je sa 1:0 i meč je ušao u produžetke, ali gosti su za pet minuta dali dva gola i pšotpuno preokrenuli rezultat. Bilo je već tada jasno da će se fudbaleri Herenvena radovati na Tiganju. Sve što je domaćin uspeo da uradi bilo je izjednačenje preko Kazima Ričardsa u 110. minutu. Dva gola nedostajalo je Fajenordu u tim trenucima, što je bila nemoguća misija...

Polufinale:

Nedelja:
Vitese - Cvole 1:1 (1:0), prvi meč (2:1)
/Traore 18, Necid 56/

Fajenord - Herenven 2:2 (1:0, 1:0) prvi meč 0:1
/Ačabar 41, Ričards 110 - Ut 10, 105/

(FOTO: Action images)


tagovi

ViteseTomaš NecidHolandijaEvropaEredivizijacvoleBertrand Traore

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara