""
""

Vladan Milojević završio sa Grcima, ide u napad na Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.17. | 11:33

Srbin je imao odličnu sezonu i stigla je nagrada

Prethodnih nedelja i meseci se šuškalo i spekulisalo, sada je došla i potvrda - Vladan Milojević na kraju sezone napušta Panionios! Ne zato što nije zadovoljio... Naprotiv, ima sjajnu sezonu u grčkom prvoligašu, ali je vreme za korak napred u karijeri.

Izabrane vesti

Grčki mediji javljaju da Milojević sigurno napušta Panionios i da su svi u klubu upoznati sa tim kao i da je bilo nekih razmimoilaženja u stavovima sa klupskim čelnicima. Klub iz Nea Smirnija je želeo da zadrži Milojevića posle najuspešnije sezone u poslednjih desetak godina, ali je on još ranije doneo odluku da na kraju prvenstva napusti Panionios. Sa Milojevićem na klupi, Panionios je sezonu završio sa petom mestu, obezbedio plej-of, imao samo bod manje od AEK-a i uspeo čak da pobedi i Olimpijakos. Na kraju, izborio je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope! Sve su to rezultati koji su premašili očekivanja ljudi u Panioniosu.

Milojević će voditi ekipu i u plej-ofu za Ligu šampiona gde su mu rivali PAOK, Panatinaikos i AEK, ali je Panionios potpuni autsajder u ovom društvu. Ipak, Milojević neće voditi klub iz predgrađa Atine  u Evropi jer je još tokom sezone odlučio da napusti klub.

Panionios je već izabrao Mihalisa Grigorijiua kao trenera za sledeću sezonu, a Milojević karijeru najverovatnije nastavlja u kiparskom APOEL-u. Grčki mediji pišu da se srpski starteg dogovorio sa šampionom Kipra da na kraju sezone nasledi Tomasa Kristijansena. Dva kola pre kraja prvenstva, APOEL se nalazi na korak od odbrane titule i potreban mu je bod u sledećem kolu pa da i narednog leta igra kvalifikacije za Ligu šampiona.

S obzirom na veliki klupski koeficijent i na povlašćenost u žrebovima, APOEL ima solidne šanse da opet zaigra u elitnom društvu gde ga je Srbin Ivan Jovanović pre nekoliko godina doveo do senzacionalnog plasmana u četvrtfinale. Sada  APOEL opet sa Srbinom želi u elitu. Grčki mediji navode da će Milojević u narednih nekoliko dana doputovati na Kipar kako bi stavio paraf na ugovor sa klubom iz Nikozije.

Podsetimo, Milojević već ima iskustvo rada na Kipru jer je u prošloj sezoni trenirao najvećeg rivala budućeg kluba - Omoniju.

(FOOT: MN Press)


tagovi

APOELEvropaGrčkaKiparmeđunarodni fudbalPanioniosVladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara