"Vladan Lukić"
"Vladan Lukić"

VLADANE, POMAGAJ: Nema para od Gasproma bez Lukića!

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.01.13. | 18:24

Narednih dana bi trebalo da konačno bude realizovan ugovor vredan četiri miliona evra godišnje između ruskog energetskog giganta i Crvene zvezde, ali prema našim saznanjima, posao ne može da bude zaključen bez potpisa nekadašnjeg predsednika crveno-belih

Vladan Lukić

Poboljšanje sponzorskog ugovora između Crvene zvezde i ruskog enegetskog giganta Gasproma i povećanje cifre koju crveno-beli dobijaju na četiri miliona evra već dugo se pominje i polako počinje da nervira pristalice kluba s Marakane koji željno iščekuju finansijsku injekciju sa Istoka. Ta priča sada je definitivno pri kraju.

Izabrane vesti

A zašto se toliko čekalo?

Pregovori o poboljšanju ugovora počeli su još proleća 2011, a okončani su u oktobru kada je i potpisana neka vrsta predugovora. Posle toga, ugovor je morao da prođe komplikovanu proceduru odobravanja u raznim strukturama ruske kompanije, i sada je konačno stigao na realizaciju.

Naime, kako saznajemo, Gasprom je potpisao poboljšani ugovor, i ostalo je samo da potpis "udari" i Zvezda. I tu dolazimo do zanimljive situacije.

Dogovor o povećanju ugovora postigao je predsednik Sportskog društva Crvena zvezda Petar Škundrić, a u vreme pregovora i konačnog dogovora prvi čovek fudbalskog kluba bio je Vladan Lukić. Njegov potpis stoji na svim dokumentima koji su prethodili konačnoj verziji ugovora, te je neophodno da Lukić, što bi naš narod rekao, "šarne" i finalni dokument, posle kojeg će Zvezdi početi da stižu preko potrebna sredstva od Gasproma. Svet neće "stati" bez tog potpisa, ali je Lukić zaveden kao ovlašćeno lice i kada bi na Marakani odlučili da neko drugi parafira dokument, sve bi se znatno produžilo jer bi moralo da se u "priču" uvede drugo ovlašćeno lice, a to bi, zbog već pomenutih komplikovanih procedura, potrajalo.

Naravno, u ovom segmentu ne bi trebalo očekivati nikakve probleme od strane doskorašnjeg predsednika crveno-belih.

Na ovaj način, Lukić i bivša uprava će moći da se pohvale da su klubu ostavili najjači sponzorski ugovor u istoriji. Računajući povećani ugovor sa Gaspromom na četiri miliona evra, i ostale sponzorske ugovore, FK Crvena zvezda će ubuduće godišnje prihodovati skoro deset miliona evra.

Poboljšanje rezultata učinilo bi ovu sumu i većom, ali o tome je još rano govoriti.


tagovi

FK Crvena zvezdaGaspromgasprom ugovorSrbijaSuperligaVladan Lukić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara